James Coburn öldü

Güncelleme Tarihi:

James Coburn öldü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2002 11:38

Hollywood bir ustasını kaybetti. Oscar ödüllü aktör James Coburn, Beverly Hills'teki evinde kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Coburn 74 yaşındaydı.

Haberin Devamı

Hollywood'da 40 yılı aşkın sinema hayatı boyunca oynadığı aksiyon rolleri ve dokunaklı tiplemeleriyle tanınan Coburn'un ölümü, menajeri Hillard Elkins tarafından kamuoyuna duyuruldu.

Elkins, Coburn'un Beverly Hills'deki evinde yerel saatle 16.30'da (TSÄ° 02.30) müzik dinlerken geçirdiÄŸi kalp krizi sonucu öldüğünü belirtti. Coburn'un kalp krizi geçirdikten sonra acilen Cedars-Sinai Tıp Merkezi'ne kaldırılmasına raÄŸmen kurtarılamadığını kaydeden Elkins, açıklamasında Coburn için "Mutlu öldü" ifadesini kullandı.Â

Coburn, Affliction (Hüzün) adlı filmde canlandırdığı alkolik baba tiplemesiyle 1999 yılında Oscar ödülüne layık görülmüştü.Â

Coburn'un oynadığı filmler arasında, "Pat Garrett ve Billy the Kid", "Young Guns 2" gibi western tarzı filmler ile casus parodisi tarzındaki "Our Man Flint" ve 1960'da önemli bir başarı elde etmiş olan "The Magnificent Seven" bulunuyor.
 
Paula isimli eÅŸinden Lisa ve James Jr. adlı iki çocuÄŸu olan Coburn'un iki de torunu var.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!