Kaptan, su alıyoruz uyarısını dinlemedi

Güncelleme Tarihi:

Kaptan, su alıyoruz uyarısını dinlemedi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2002 03:16

Karakaya Baraj Gölü'nde meydana gelen ve tüm ülkeyi yasa boğan feribot faciasında kayıp 11 kişiyi arama çalışmaları sürüyor. Bir kazazede, faciaya aşırı yüklemeyle kaptanın ihmalkárlığının neden olduğunu söyledi.

Elazığ'ın Baskil İlçesi'nden Malatya'nın Battalgazi İlçesi'ne yolcu ve araç getiren Baskil Feribotu'nun önceki gün Karakaya Baraj Gölü'nde alabora olmasıyla kaybolan 11 kişiyi arama çalışmalarından dün de sonuç alınamadı. Feribotun alabora olduğu bölgedeki su derinliğinin yaklaşık 40 metre olması, yoğun akıntı ve dipteki suların bulanıklığı arama çalışmalarını olumsuz etkiliyor.

Facia sırasında feribotta bulunan ve yüzerek kıyıya çıkan Necati Güzel faciaya kaptanın ihmalkárlığının neden olduğunu öne sürerek, ‘‘Feribotta karpuz yüklü 4 kamyon, bir minübüs ve bir otomobil bulunuyordu. En az 45 kişi vardı. Biraz yol aldıktan sonra feribotun yan yattığını ve su almaya başladığını gördük. Durumu kaptana söyledik. Kaptan bize 'Bir şey olmaz. Ben kaptanım işimi bilirim' dedi. Sonra feribot alabora oldu’’ diye konuştu. Bu arada, Baskil Feribotu'nun birinci kaptanı Abuzer Orgun ve ikinci kaptan Nihat İmik sorgulamalarının ardından ‘dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu ölüme sebebiyet verdikleri’ gerekçesiyle Battalgazi Adliyesi'ne sevk edildi. Abuzer Orgun tutuklandı, Nihat İmik tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olayın araştırılması için 2 mülkiye başmüfettişi görevlendirilirken, gün boyu dalış yapan sualtı timleri de, kayıp 4 kamyondan ikisinin yerini belirledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!