İşte Dongi Dongi

Güncelleme Tarihi:

İşte Dongi Dongi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2002 01:38

Çelik'in ‘‘Yol’’ albümünde yer alan ‘‘Dongi Dongi’’ adlı şarkının anlamı çözülmeye çalışılıyor. Bir iddiaya göre Endonezya'da tropikal bir bölge olan ‘‘Dongi Dongi’’de yaşanan çevre felaketine dikkat çekmek amacıyla bu eseri yarattı.

ÇELİK'in son albümü ‘‘Yol’’da yer alan ‘‘Dongi Dongi’’ adlı parça, akılları karıştırdı. Özellikle çocukların diline yer eden şarkının anlamı çözülmeye çalışılırken, ortaya yeni bir iddia atıldı. ''shockhaber.com'' adlı internet sitesinde yer alan habere göre, ‘‘Dongi Dongi’’ aslında çevreci bir mesaj taşıyor olabilir. Yahoo sitesinden elde edinilen bilgilere göre Dongi Dongi, Endonezya'nın Sulawesi adasının başkenti Paul'ün 70 kilometre güneyindeki tropikal ormanlık alanın adı. Asıl tartışma konusu ise Çelik'in bu parçanın nakaratını, Sulawesi'deki Dongi Dongi ormanlarındaki güzelliği görerek şarkıya ekleyip eklemediği.

Bu arada internet sitelerinde ayrıca, söz konusu ormanlarda büyük bir çevre katliamının yaşandığı, ağaçların kesilerek ormanın tahrip edildiği de belirtiliyor. Belki de Çelik, dikkatleri bölgede yaşanan ağaç katliamına çekmek için, yazdığı şarkıya ‘‘Dongi Dongi’’ nakaratını ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!