HABER

Bünyamin Sürmeli canlı yayında hava durumu için son bilgileri paylaştı

Meteoroloji’den gelen son dakika bilgilerini CNN Türk canlı yayınında Bünyamin Sürmeli aktardı. Meteoroloji'nin uyarılarının ardından Trakya bölümünde kar yağışı etkili olmaya başladı. Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde kar kalınlığı 10 santimetreyi aştı. Meteoroloji'nin son dakika hava durumu raporunda ise "İstanbul'da kar ne zaman başlayacak?" sorusu yanıt buldu. İstanbul'da beklenen kar yağışı başladı. Beylikdüzü, Büyükçekmece ve Silivri'de yağış etkili oluyor. Anadolu Yakası'nda Maltepe'nin yüksek kesimleri Gülsuyu ve Başıbüyük ile Kartal Aydos Ormanı civarında zaman zaman karla karışık yağmur etkili oluyor. CNN Türk Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli, İstanbul'daki kar yağışına ilişkin yaptığı açıklamada Esenyurt, Beylikdüzü, Arnavutköy ilçelerinde kar örtüsü olabileceğini söyledi. Sürmeli, kar yağışının yarın 11-12'ye kadar süreceğini duyurdu. Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) ve İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) bazı seferleri, olumsuz hava şartları nedeniyle iptal edildi. İBB'nin trafik durumu haritasına göre İstanbul'da trafik yoğunluğu saat 10.20 itibariyle yüzde 63'ü buldu. Meteoroloji çok sayıda kente sarı ve turuncu uyarıda bulundu. İşte 27 Ocak çarşamba günü hava durumu raporu...

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI BAŞLADI

Anadolu Yakası'nda Maltepe'nin yüksek kesimleri Gülsuyu ve Başıbüyük ile Kartal Aydos Ormanı civarında hava sıcaklıklarının 3 dereceye kadar düşmesiyle zaman zaman karla karışık yağmur etkili oluyor.

Silivri'nin de yüksek kesimlerinde kar yağışı, kent merkezinde ise karla karışık yağmur görülüyor.

Yağmur nedeniyle araçlarında seyir halinde olan sürücüler, zaman zaman zor anlar yaşarken kentteki trafik yoğunluğu İBB'nin CebTrafik uygulamasına göre saat 10.20 itibarıyla yüzde 63 olarak kaydedildi.

BÜYÜKÇEKMECE VE BEYLİKDÜZÜ'NDE KAR ETKİSİNİ ARTIRIYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından İstanbul'da kar yağışı etkisini arttırmaya başladı. Kar yağışı Büyükçekmece ve Beylikdüzü bölgesinde aralıklara yağarken, E-5 karayolu Edirne istikametinde yağış nedeniyle trafik yoğunluğu oluştu.

CNN Türk muhabiri Bünyamin Sürmeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar:

Eskiler der ki lodos, karayel, kar... İstanbul'a kar girdi ama biz kar yağışının Avrupa Yakası geneline yayılması 4-5 belki 6 suları... Ondan birkaç saat sonra muhtemelen Anadolu Yakası kar yağışı görebilir. Şehrin her yeri kar yağışını görmüyor. Esenyurt, Arnavutköy, Beylikdüzü ilçelerinde kar örtüsü yapabilir. Anadolu Yakası'nda da Aydos, Çamlıca çevrelerinde olabilir.

Bunun dışında bir kar yağışı olarak göreceğiz. Yarın 11-12 sularına kadar devam edecek. Bazen tahmin ettiğimiz saatlerin dışına çıkabiliyor çünkü İstanbul kendi yağışını üretebilen bir şehir.

Güçlü bir deniz desteği yok, hafif bir destek var. Çizdiğimiz tablonun biraz dışına çıkabilir ama çok ötesinde görünmüyor. Cumadan itibaren tekrar sıcaklıklar artacak.

Edirne, Çanakkale, Balıkesir çevreleri iyi bir kar alıyor. Batı Karadeniz yarın sıkı bir kar alacak. Başkent'te kar örtüsü yapabilecek bir çapta kar beklemiyoruz.

Afyon-Bolu deyince yollar geliyor akla... Bu alanlara dikkat diyoruz. Trafiği etkileyecek şekilde kar yağışları görülecek.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler