Engellensem de meydanlardayım

Güncelleme Tarihi:

Engellensem de meydanlardayım
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2002 01:46

AKP Lideri Erdoğan, milletvekili adaylığı, genel başkanlığı da engellense, ‘fiili genel başkan’ gibi yollara düşeceğini söyledi. Erdoğan, ‘‘Asıl kararı halk verecek. Ben AKP'ye oy isteyeceğim’’ dedi.

AKP Lideri Tayyip Erdoğan milletvekili adaylığı, genel başkanlığı, hatta parti üyeliği bile engellense, partisi için yine yollara düşeceğini söyleyerek, ‘fiili genel başkanlık’ mesajı verdi. Engellenme durumunda, ‘resmi’ olmasa bile ‘fiili genel başkan’ olarak seçim kampanyasında partisinin başında meydanlara çıkacağını ilan eden Erdoğan, seçimlerin kendisi için bir referanduma dönüşeceğinin de altını çizdi.

KAPATMA ENDİŞESİ

Anayasa Mahkemesi kararına göre 19 Ekim'e kadar parti kuruculuğundan, dolayısıyla genel başkanlıktan ayrılması gereken Erdoğan'ı yeniden genel başkan seçme planları yapan AKP'de, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun parti için kapatma davası açabileceği endişesi de belirdi. Böyle bir davanın netlik kazanması halinde Erdoğan'ın yerine bir başka ismi genel başkanlığa getirme hesapları yapılıyor.

Milletvekili adaylarını dün Bilkent Oteli'nde toplayan Erdoğan, ‘‘Şartlar ne olursa olsun. İster genel başkan olsun, ister genel başkanlığımı engelleyici kararlar olsun, AKP'nin bir mensubu olarak, üyeliğimi tamamen ortadan kaldırsalar, bir sevdalısı olarak Anadolu yollarında koşacak ve halkımdan AKP için oy talep edeceğim’’ dedi. Asıl kararı halkın vermesini bekleyeceğini de vurgulayan Erdoğan, ‘‘Çünkü 3 Kasım akşamı verilecek karar benim için çok anlamlı bir karar olacaktır’’ diye konuştu.

Erdoğan, adaylığının engellenmesi halinde başkan adaylarının kim olacağı sorusuna ise ‘‘Ona yetkili kurullar karar verir. Şu anda böyle bir gündemimiz yok’’ karşılığını verdi. Erdoğan, Erbakan'ın adaylığına izin verilmediği anımsatılınca da, ‘‘Böyle bir kararın verilmemiş olmasını temenni ederdik’’ diyerek, şöyle konuştu:

AB'DE ÖNÜMÜZE ÇIKACAK

‘‘AB sürecini çalıştırmakta olan Türkiye'de hálá ifade ve düşünce özgürlüğünün önünü kesici uygulamalar olabilmesi, sıkıntı yaratacaktır. AB, bunların hepsini önümüze teker teker çıkaracaktır’’.

Erdoğan
adaylara yaptığı konuşmada da, kimseye husumet duyup küsmeye haklarının olmadığını belirterek, ‘‘Demokrasi için gerektiğinde bedel ödemesini de biliriz’’ dedi. Erdoğan seçimi ertelemeye yönelik hiçbir girişime vize vermeyeceklerini de belirtti. Tek başına iktidara geleceklerini savunan Erdoğan, 550 milletvekilliğini kazanırlarsa hemen seçime giderek parlamentoyu yeniden düzenleyeceklerini savundu, ‘‘Çünkü denetimsiz demokrasi olmaz’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!