En uzun Sezer Gül görüşmesi

Güncelleme Tarihi:

En uzun Sezer Gül görüşmesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2003 01:36

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, dün Başbakan Abdullah Gül ile yaklaşık 1.5 saat süren bir görüşme yaptı. Bu görüşme, bugüne kadar yapılan en uzun görüşme oldu. Görüşmede, Irak'la Türkiye arasında yaşanan gelişmelerin masaya yatırıldığı öne sürüldü.

Başbakan Gül, dün saat 15.00'te haftalık olağan görüşmesini yapmak için Cumhurbaşkanlığı Köşkü'ne gitti. Görüşme saat 16.30'da biterken, herhangi bir açıklama yapılmadı.

Görüşmenin bir bölümüne Adalet Bakanı Cemil Çiçek de katıldı. Görüşmede, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek onay için Cumhurbaşkanlığı'na gönderilen Basın Affı Yasası'nın görüşüldüğü öne sürüldü. Bu yasa, bir kere suç işleyen ve cezasını çeken, daha sonra aynı suçu işlemeyenlere bütün haklarının iade edilmesini sağlıyor. Yasa yürürlüğe girerse, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da bu yasadan faydalanarak, geçmişte işlediği suçtan affa uğrayacak.

Sezer, Gül ile görüşmesinden önce Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ü kabul ederek, haftalık olağan görüşmesini gerçekleştirdi.

Adalet Bakanı Cemil Çiçek Hürriyet'e, haftalık görüşmeye katılmadığını söyledi. Çiçek, ‘‘Bir hukukçu olarak ben Sayın Cumhurbaşkanı'nı zaman zaman ziyaret ederim. O çerçevede görüştüm’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!