Hürriyet'e mektuplar

Güncelleme Tarihi:

Hürriyete mektuplar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2003 01:51

Lütfen türbanı öven yazılar yazmayın

40 yıllık bir Hürriyet okuruyum. Hemen hemen liseli yıllarımdan beri Hürriyet okurum. Ancak son günlerde türbanla ilgili yayınlarınız beni şaşırtıyor. Türbanı çeşitli şekillerde öven, türbanın modasından tutun da şıklığıyla ilgili yok modacıVural Gökçaylı ve Dilek Hanif'in sözleri, yok yeni bir moda getirdiği hakkındaki yazılar beni şaşkına çeviriyor.

Bugün de (30 Ocak) yine Emine Hanım'ın şıklığıyla ilgili birinci sayfadan verilmiş abartılı bir yazı çıkınca artık dayanamayıp sizi uyarmak istedim. Bu tür yazılar Hürriyet'te olmamalı.

Bana sorarsanız, en büyük gerçeği yurtdışındaki muhabiriniz Gila Benmayor yazdı. ‘‘Sen ne zaman türbana bürüneceksin?’’ diye yabancı basından sorulmuş.

Hürriyet gibi bir gazetedeki bu ünlü isimler, modacılar, yok şunlar bunlar... Bence Atatürk'ün Türk kadınına getirdiği özgürlüğü, çağdaşlığı, uygarlığı yok eden türbanın böylesine övgü görmesi bizlere ne büyük acı veriyor. Lütfen geriye gidişi desteklemeyelim.

Saygılarımla.

Haluk TÜRKER

Emekli Muhasebeci

TEMSİLCİNİN NOTU

Bu konuda birkaç okur daha eleştiride bulundu. Hürriyet'te yer alan haberlerin, ‘‘Türbanın övülmesi’’ olarak yorumlanması sanırım amacı aşan bir yorum. Türkiye'nin en etkili iki politikacısının eşinin Davos gibi uluslararası bir platformda çekilen fotoğrafları bırakın Türk basınını, yabancı basında bile yer aldı. Bu fotoğrafları yok saymak gazeteciliğin temel ‘‘haber verme’’ kuralına aykırı. Okurumuzun da sözünü ettiği gibi, Hürriyet yazarı Gila Benmayor'a bir yabancı gazetecinin, ‘‘Türban için kendine ne kadar süre veriyorsun?’’ sorusunu da Hürriyet manşete taşıdı. Yani bu konudaki eleştiriler de tarafsız olarak yansıtılmaya çalışıldı.



Kırmızı noktalı tıraş

26 Ocak tarihli gazetenizin Pazar ekinde yayımlanan ‘‘Kırmızı Noktalı Tıraş’’ başlıklı haberdeki fotoğraf kadınları aşağılıyordu. Bu fotoğrafa yer verdiğiniz için sizi kınıyorum. Kadınları bir meta ve seks objesi olarak gören anlayışa da destek çıktınız. Ayrıca bu vesileyle de o şirketin reklamını bedava yapmış oldunuz.

Serap AKTAN

TEMSİLCİNİN NOTU

Fotoğraf, Avrupa kadın dergilerinden alınmıştı. Türkiye'de de yaygınlaştığı söylenen yeni bir modadan yola çıkılarak hazırlanmış bir reklam fotoğrafıydı. Kampanyayı hazırlayan modacı, ‘‘Kadınları aşağılamıyoruz, onların ne kadar özgürleştiğini sergiliyoruz’’ diyordu.



Uçağa alınmayan yolcu

3 Ocak'ta yayımladığınız ‘‘Erdoğan Gelince Beni Uçağa Almadılar’’ başlıklı haberinizde konunun Sayın Erdoğan'la ilgisi yoktur.

Zaman zaman tüm havayolları, rezervasyonu olup gelmeyen yolculardan kaynaklanan durumu ve bundan doğacak gelir kaybını önlemek amacıyla uçağın mevcut kapasitesinin üstünde satış yapmaktadır. 1 Ocak 2003 tarih ve TK 551 Trabzon-İstanbul seferinde, uçağın mevcut kapasitesinin üstünde satış yapıldığından ve bu seferle seyahat edecek tüm yolcuların gelmesinden dolayı uçak dolmuştur. Haberde yer alan yolcularımız da THY kontuarına saat 18.50'de müracaat ettiklerinde uçağın dolu olması nedeniyle seyahat edememişlerdir.

Yolcularımızdan meydana gelen aksaklık nedeniyle özür dilenmiş, kendileri bir sonraki sefere aktarılmış ve tüm masrafları ortaklığımız tarafından karşılanmak üzere bir gece otelde ağırlanmışlardır.

Türk Hava Yolları A.O.


Dakar Rallisi’ne katılan Türk

GEÇTİĞİMİZ günlerde yapılan Dakar Rallisi'yle ilgili arka sayfanızda ‘‘Dayan Kemal’’ başlığıyla yayımladığınız haberiniz için çok teşekkür ederim. Genellikle göz ardı edilen ve nedense pek önemsenmeyen bu kadar önemli bir olayı gündeme sadece Hürriyet ve Cumhuriyet getirdi. Ancak bir düzeltme yapılması gerekiyor. Kemal Merkit Dakar Rallisi'ne ilk katılan Türk değil. Ayrıca kendisinden önde giden ve geride bıraktığı yarışçıların servis ekibi varken, Kemal Merkit tek başına, ekipsiz yarıştı ve yarışı tamamladı.

Mine MERKİT

mmerkit@ykm.com.tr



Papağanları da yazın

EZELDEN beri Hürriyetçi olduğum için sizi ne kadar beğendiğimi söyleyip zamanınızı çalmak istemiyorum. Gazete ekinde yer verdiğiniz ‘‘Pet Shop’’ bölümünde genellikle kedi, köpek ve kuşlarla ilgili yazılar çıkıyor. Tamam ben de bir hayvanseverim ve bu konularda yazılmış her tür bilgiyi okuyorum, ama bir de papağanlardan bahsederseniz iyi olur diye düşünüyorum. Kuş deyince akla neden kanarya, muhabbetkuşu vs. gelir acaba? Ben bir papağan türü olan ‘‘aşk kuşu’’ ya da diğer adıyla ‘‘cennet papağanı’’ ile ilgili bilgi edinmek istiyorum.

Ferhan ERGÜLER

feri@isbank.net.tr



OKURLARIMIZDAN KISA KISA

AYLİN DOĞAN: Bazı yazarlarınızın, Kıbrıs konusundaki yazılarını ve benzetmelerini şiddetle kınıyorum. Bu yazıların, hangi amaca hizmet ettiğini de anlamıyorum. Saygılarımla.

BAHRİ SEZEN (AVUSTURYA): Ekonomi sayfalarında, halka yönelik daha fazla habere yer verin. Konular çok teknik olunca bazen anlayamıyoruz.

Aynı gün izin yapmasınlar

ABDURRAHMAN TEMELATMA: Yazılarını her gün okumak istediğim yazarlarınızdan Oktay Ekşi, Ertuğrul Özkök, Emin Çölaşan ve Bekir Coşkun'un pazartesi günleri hep birlikte izinli olmaları zorunlu mudur?

NURULLAH YAVUZ: İyi günler. Öncelikle gazetinizi çok beğendiğimi söylemek istiyorum. Sizden bir isteğim var. Hürriyet Bilim ekinde Mısır piramitleri hakkında bilgi verirseniz çok memnun olurum.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!