Eğlenirken de engel tanımadı

Güncelleme Tarihi:

Eğlenirken de engel tanımadı
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2003 01:17

Yaşamını konu alan ‘‘Kendimi Engelletmem’’ adlı kitabı için İstanbul'a gelen engelli Gerald Metroz, önceki akşam Galata Kulesi'nde sevgilisiyle birlikte eğlendi. Sadece Hürriyet Gazetesi muhabirinin görüntülediği gecede, engel tanımayan engelli Gerald ve sevgilisi, dansöze para yapıştırdı.

İki buçuk yaşındayken tren kazasında iki bacağını kaybeden ve ‘‘engel tanımayan engelli’’ olarak tanınan Gerald Metroz, Türk gecelerinin methini çok fazla duyduğunu ve bu yüzden de bir Türk gecesine katılmayı çok arzu ettiğini söyledi. Bu isteğini danışmanlarına ileten Gerald Metroz, onların tavsiyesi üzerine Galata Kulesi'ne geldiğini ve burayı tercih ettiği için de memnun olduğunu söyledi.

Kule'de keyifli saatler geçiren Metroz, dansöze para da taktı. Kız arkadaşı Annick Nanchen ise dansözün kıvrak danslarına hayran kaldığını söyledi. Bir ara dansözle birlikte göbek atmaya çalışan Annick Nanchen, diğer müşterilerle birlikte sevgilisi Metroz'u da kahkahaya boğdu. Nachen, oryantal dansı ilk denemesinde çok iyi yapamadığını ancak en kısa zamanda öğrenmek istediğini belirtti.

Kitabının Türkçeye çevrilmesi nedeniyle İstanbul'da bulunan Gerald Metroz, buz hokeyi, basket ve tenis oynamanın dışında gitar çalıp radyo programcılığı yapıyor. Bacaklarının olmamasını kendisine dert edinmediğini açıklayan Metroz, arkadaşlarının, aşkının ve işinin kendisi için önemli olduğunu söylerken, hayatının merkezinde keyif olduğunu söylüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!