HABER

Bornova'da inşaat vinci devrildi

Son dakika haberine göre; İzmir’in Bornova ilçesinde inşaatı süren bir gökdelene ait vinç, yapıya doğru devrildi. Vinçten kopan parçalar şantiyedeki konteynerlerin üzerine düştü. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger yaptığı açıklamada, "Şuan 4 vefat eden vatandaşımızın olduğu kesin. Vincin arka ağırlığı, işçi yatakhanesi olarak kullanılan konteynere düşmüş. Kayıp olduğu değerlendirilen 2 vatandaşımız daha var." dedi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise kazayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

İzmir’in Bornova ilçesinde inşaatı süren bir gökdelene ait vinç, yapıya doğru devrildi. Vinçten kopan parçalar şantiyedeki konteynerlerin üzerine düştü. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi.  

Vinç kazasıyla ilgili bilgi almak ve inceleme yapmak üzere olay yerine gelen İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, olayda 4 işçinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Olayın bugün saat 17.35 sıralarında meydana geldiğini ifade eden Vali Köşger, “Bornova ilçesindeki inşaatta vinç yükseltme çalışmaları sırasında elim bir kaza meydana geldi. Bu kazada 2’si vinç operatörü 2’si de inşaat işçisi olmak üzere 4 vatandaşımızı kaybettik. Şuan 4 vefat eden vatandaşımızın olduğu kesin. Vincin arka ağırlığı, işçi yatakhanesi olarak kullanılan konteynere düşmüş. Orada arama çalışmaları devam ediyor. Kayıp olduğu değerlendirilen 2 vatandaşımız daha var. Onlara ulaşmaya çalışıyoruz. Konteynerin üzerindeki enkaz kaldırılıyor. Umarım bundan sonra can kaybımız artmaz, vatandaşlarımıza sağ salim ulaşırız. Savcımız sahada incelemelerini yapıyor. Her türlü kanuni, adli süreç yürütülecek. Bu olayda kimin kabahati varsa sonuna kadar gidilecek. Ülkemiz bir hukuk devleti. Kimin suçu, ihmali, kusuru varsa sonuna kadar adli süreç işetilip hak ettiği cezayı alacak” diye konuştu.

BAKAN BOZDAĞ: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ kazayla ilgili yaptığı açıklamada "İzmir’de bir inşaat şantiyesindeki vinç parçasının düşmesi sonucu hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar dilerim. İzmir’e ve İzmir’de yaşayanlara büyük geçmiş olsun. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı kaza hakkında soruşturma başlatmıştır" ifadelerini kullandı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada ise “Henüz kimlikleri tespit edilemeyen vatandaşlarımızın vefat etmesi üzerine ivedilikle soruşturma işlemlerine başlanmıştır. Soruşturma titizlikle yürütülmektedir” denildi.

DHA MUHABİRİ: VİNÇ 21. KATTA ASILI DURUYOR

Olay yerindeki son durumu CNN Türk canlı yayınında anlatan DHA muhabiri Kadir Özen "Olay sonrası parçaların devrilmesinden sonra aktif kullanılan bir cadde olduğu için geliş gidiş kapatıldı. Vinç hala 21. katta asılı duruyor. Arama çalışma ekipleri çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler