HABER

Bolu Dağı Tüneli yeniden faaliyete geçti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 90 metre uzatılan Bolu Dağı Tüneli'nin açılışını yaparak, "23 kilometrelik kesimde çok önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Otoyolun Ankara istikametine erişim sağlayan platformunda 3 bin 25 metrelik tünel portalını çelik konstrüksiyon olarak 90 metre uzattık. Tünel portalının uzatılması ile meydana gelebilecek olası bir heyelanın, ulaşımı olumsuz etkilemesinin önüne geçtik. Yine 3 adet viyadükte 5 adet derz değişimi ile derzlerin üzerine sıvı membran uygulaması yaptık" dedi.

Anadolu Otoyolu'nun Kaynaşlı ile Abant gişeleri arasındaki 23 kilometrelik kısmındaki viyadüklerdeki derz çalışmaları ile Bolu Dağı Tüneli'nin heyelan riskine karşı 90 metre uzatılmasına yönelik çalışmalar tamamlandı. Çalışmaların tamamlanması ile 25 Eylül'de ulaşıma kapatılan Ankara istikameti, törenle yeniden açıldı. Bolu Dağı Tüneli girişinde düzenlenen törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bolu Valisi Erkan Kılıç, protokol üyeleri, Karayolları yetkilileri ve işçiler katıldı.

'EN ÖNEMLİ ÇALIŞMALARDAN BİRİ'

Törende konuşan Bakan Uraloğlu, "Artık iklim değişikliği ve bunun yol açtığı sorunlar, insanlığın ortak meselesi oldu. Hatırlarsanız bu yıl temmuz ayı içinde yoğun yağışların olumsuz etkilerini; Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Ordu, Giresun gibi Karadeniz Bölgesi'nin neredeyse tamamında yaşadık. Bu önlem ve çalışmaların en önemlilerinden biri, hiç şüphesiz Bolu Dağı geçişiydi ve çalışmalarımızı tamamladığımızı belirtmekten memnuniyet duyuyorum. İstanbul ile Ankara arasında ulaşım sağlayan Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı geçişinin Ankara istikametinde 25 Eylül 2023 Pazartesi günü trafiğe kapatarak çalışmalara başlamıştık" dedi.

'ÖNCEKİ OLUMSUZLUKLARI YAŞAMAYACAĞIZ'

Çalışmalara ilişkin detaylı bilgi veren Uraloğlu, "Kaynaşlı-Abant kavşakları arasında kalan Bolu Tüneli'nin de dahil olduğu 23 kilometrelik kesimde çok önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Otoyolun Ankara istikametine erişim sağlayan platformunda 3 bin 25 metrelik tünel portalını çelik konstrüksiyon olarak 90 metre uzattık. Tünelin toplam uzunluğunu 3 bin 115 metreye çıkardık. Tünel portalının uzatılması ile meydana gelebilecek olası bir heyelanın, ulaşımı olumsuz etkilemesinin önüne geçtik. Yine 3 adet viyadükte 5 adet derz değişimi ile derzlerin üzerine sıvı membran uygulaması yaptık. Orta refüjdeki beton bariyerleri de 3 kilometre boyunca yeniledik. Bundan sonra olası bir yoğun yağış döneminde, bu kesimde daha önce yaşadığımız olumsuz durumların hiçbirini yaşamayacağız. Bolu Dağı geçişinde bu nedenlerden dolayı trafik kesintisi görmeyeceğiz" diye konuştu.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler