Otobüslerde şoföre telefon yasağı

Güncelleme Tarihi:

Otobüslerde şoföre telefon yasağı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2003 11:49

Şehirlerarası yolcu otobüslerinde sürücülerin yanında bulunan araç içi ve araç dışı haberleşmede kullanılan telefonlar Emniyet Genel Müdürlüğü'nce yasaklandı. Genel Müdürlüğün genelgesi otobüs üretici ve kullanıcı firmalarına tebliğ edilerek uygulamanın 1 Mart tarihinde başlayacağı açıklandı.

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürlüğü'nce yayımlanan genelgede, şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüslerin çoğunda şoför koltuğunun yanında araç içi veya araç dışı haberleşme amaçlı telefonların bulunduğu hatırlatıldı. Genelgede, ''Seyir halindeyken şoförler tarafından bunların kullanılması sonucu seyehat güvenliği olumsuz yönde etkilendiği değerlendirilmektedir'' denildi.

Gengelgede, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 73'üncü maddesinde, ''Karayolunda araçların kamunun rahat ve huzuru bozacak veya kişelere zarar verecek şekilde saygısızca sürülmesi, araçlardan bir şey atılması, dökülmesi, seyir halinde sürücülerin cep ve araç telefonu ile benzer haberleşme cihazlarını kullanması yasaktır. Bu hükümlere uymayanlar para cezası ile cezalandırılır'' hükmünün yer aldığı hatırlatılırken şöyle denildi:

''Bu amaçla şehirlerarası otobüslerde şoför koltuğu yanındaki telefonların kaldırılması veya telefonların araç içinde başka bir yere monte edilmesi hususunda ilgili kurum ve kuruluşlardan alınan görüşlerde, şoförün bulunduğu yerden söktürülerek, hostes koltuğunun yanına veya araç içinde uygun bir yere monte edilmesinin uygun olacağı sonucuna varıldı.''

Emniyet Genel Müdürlüğü söz konusu kurallar kapsamında otobüs üretici ve kullanıcı firmaların uyarılarak 1 Mart tarihinden itibaren telefonlarını sökmeyenler hakkında işlem yapılacağı kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!