Vücudu çıplak gösteren alete tepki

Güncelleme Tarihi:

Vücudu çıplak gösteren alete tepki
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2008 15:56

Alman politikacıları, AB Komisyonu tarafından hava alanlarında güvenliğin artırılması amacıyla uygulamaya konulması önerilen, insanları çıplak gösteren "vücut tarayıcıları"na, özel yaşamının ihlali anlamına geldiği gerekçesiyle büyük tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Almanya’da koalisyon ortağı olan Sosyal Demokrat Partisinin (SPD) federal meclis grubu iç politika sözcüsü Dieter Wiefelspütz, uygulamayı çok abartılı bulduğunu belirterek, "Bu uygulamayı kabul edebileceğimizi sanmıyorum"dedi. Wiefelspütz, insanların özel yaşamının korunması gerektiğini kaydederek, Almanya İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble’den de konuya açıklık getirmesini ve bu konuda görüş belirtmesini istedi.

Hür Demokrat Partinin (FDP) meclisteki iç politika uzmanı Max Stadler, yeni yöntemin tüm ahlak sınırlarını aştığını, bu nedenle Almanya’da uygulanmaması gerektiğini savunurken, Yeşiller Partisi uzmanlarından Wolfgang Wieland da "yöntemin özel yaşamı ihlal etmekle kalmayıp özel yaşamı tamamen ortadan kaldıracağını", plastik patlayıcıların bugüne kadar "yolcular toplu bir şekilde aşağılanmadan" da bulunduğunu söyledi.

Sol Parti milletvekili Ulla Jelpke de, "Havaalanı bir çıplaklar kampı değildir" derken, Birlik partili (CDU/CSU) milletvekilleri bu konuda sessiz kalmayı tercih etti. Yolcuların yanında bıçak, çakı, silah ya da plastik patlayıcı olup
olmadığını tespit edebilen "vücut tarayıcıları", ABD’de uygulamaya konulmuş durumda. Avrupa’da da deneme amaçlı olarak Amsterdam, Zürih ve Londra havaalanlarında kullanılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!