Sahte şeyhin hayvan çiftliği tahliye ediliyor

Güncelleme Tarihi:

Sahte şeyhin hayvan çiftliği tahliye ediliyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2003 01:50

Tuzla'nın Akfırat Beldesi'nde irticai faaliyetlerde bulunduğu iddiasıyla İstanbul DGM'ce tutuklanarak cezaevine konulan sahte şeyh Yaşar Yılmaz'ın çiftliğindeki yabani hayvanların tahliyesi sürüyor. Sahte şeyhin evindeki hayvanların büyük çoğunluğu, yasalarca koruma altına alınmış, avlanması ve yakalanması yasak türler.

TUZLA'nın Akfırat beldesinde irticai faaliyetlerde bulunan ve 100'den fazla kadınla ilişkiye girdiğini itiraf eden sahte şeyh Yaşar Yılmaz'ın çiftliğindeki evcil ve yabani hayvanlar, dün İstanbul Milli Parklar ve Av Yaban Hayvanları Başmühendisliği tarafından oluşturulan heyet nezaretinde toplandı. Toplama işlemi sırasında serbest olarak dolaşan ceylanlardan bazıları uyuşturucu iğne atan tüfekle vurularak yakalandı. Hayvanlar arasınrda bulunan ceylan, karaca, dağ keçisi, geyik, şahin,yaban ördeği gibi türlerin koruma altında olduğu, avlanma ve yakalanmasının yasak olduğu belirtildi. Çiftlikte devekuşu ve sansarın yanı sıra, kümes hayvanları ile deve de bulundu. Hayvanlar, Bursa Hayvanat Bahçesi'ne götürülecek. 61 evcil hayvan derisi ise Kızılay görevlileri tarafından teslim alındı. Tahliye sırasında, çiftlik evinde ‘‘türbe’’ haline getirilen içi boş 12 adet tabut da traktörle taşındı.

KARANTİNAYA ALINDILAR

Tahliye işlemlerini yürütmek üzere görevlendirilen heyetin başkanı İstanbul Milli Parklar ve Av Yaban Hayvanları Başmühendisliği'nde görevli Orman Mühendisi Ahmet Yaşar Yıldız, hayvanların, Nesli Tehlikede Olan Hayvanların Ticareti Sözleşmesi (CİTES) kapsamında Avrupa Hayvanat Bahçeleri üyesi Bursa Hayvanat Bahçesi'nde 21 gün karantinada tutulacağını bildirdi. Karantina sonrası evcil hayvanların üretim sahalarında değerlendirileceğini anlatan Yıldız, yabani olanların ise hayvanat bahçesinde ya da doğaya bırakılmaları yönünde karar verileceğini söyledi. Yıldız, çiftlik evlerinden çıkarılarak müsadere edilen hayvan derilerinin her biri için 350 milyon ile 4,5 milyar lira arasında değişen cezalar uygulanacağını da bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!