3. IEFT Fuarları Nisan 2003

Güncelleme Tarihi:

3. IEFT Fuarları Nisan 2003
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 21, 2003 10:58

Türkiye'de gençlerin yaşadığı bu soruna çözüm bulabilmek için yola çıkan International Education Fairs of Turkey (IEFT), dünyanın seçkin üniversite ve dil okullarının temsilcileri ile öğrencileri "Yurtdışı Eğitim Fuarı"nda buluşturuyor.

Her yıl gönderdiği binlerce öğrenciyle yurtdışında en çok öğrenci okutan ülkeler sıralamasında 11. sıraya yükselen Türkiye'yi dünyanın seçkin üniversite ve dil okulları buluşma noktası seçti.

Yaşanılan ekonomik krize rağmen 10 ülkeden 50 üniversite ve dil okulu temsilcisi IEFT'nin 9-13 Nisan 2003 tarihleri arasında düzenlediği "Yurtdışı Eğitim Fuarı"na katılarak bir rekora imza atıyor.

YÖK raporlarına göre yurtdışında sadece yüksek öğrenim gören öğrenci sayısı 50 bini aşıyor. Bunların 15 bini Amerika, 10 bini İngiltere 2 bini Kanada kalanı ise değişik ülkelerde eğitimini sürdürüyor. Türkiye'nin bu öğrenci potansiyeli dünyanın seçkin üniversite ve dil okullarının dikkatini çekiyor.

Yurtdışında üniversite öğrenimi görmek, master yapmak, yüksek lisans ve doktora programlarına kaydolmak, yabancı dil öğrenmek ya da sertifika programına katılmak isteyen, ama birinci elden bilgi alabileceği bir yer olmamasının sıkıntısını yaşayan öğrencilerin fırsat ayağına geliyor.

Öğrenciler Amerika, İngiltere, Kanada, Avustralya, Malta, Yeni Zelanda, Fransa, Almanya, İspanya, İtalya'dan 70 üniversite ve dil okulu temsilcisinin katıldığı "Yurtdışı Eğitim Fuarı"nda yabancı okulların temsilcileriyle biraraya gelerek merak ettikleri sorulara yanıt arayacak.

Üniversite ve dil okullarının temsilcileri ziyaretçilere yurtdışındaki okulların eğitim olanakları, konaklama durumu, sosyal faaliyetler, bölgelerin genel yapısı, öğrenim ücretleri ve burslar hakkında bilgi verecekler.

Ziyaretin ücretsiz olacağı fuar 9 - 13 Nisan 2003 tarihleri arasında İstanbul, Ankara ve İzmir'de gerçekleştirilecek fuara katılan okullar, ekonomik kriz nedeniyle bütçelerini iyi ayarlamak zorunda kalan öğrencilere, burs olanaklarından çalışma hakkına kadar sağladıkları avantajları da anlatacaklar.

Ayrıca fuar boyunca gerçekleştirilecek çekilişlerle ziyaretçilere ödüller dağıtılacak. Bu kapsamda ziyaretçilere sınırsız internet paketleri, uluslararası öğrenci ve gençlik kartları elde etme fırsatı, çok özel fiyatlarla uçak bileti edinme şansı ve bir çok öğrenciye dil eğitimi bursuna başvuru fırsatı verilecek.

"Yurtdışı Eğitim Fuarı" hakkında detaylı bilgi 0.212.2511784 no'lu telefondan veya www.ieft.net/turkce_index.asp internet adresinden edinilebilir.

TARÄ°H VE YERLER

 

3. IEFT Fuarları Nisan 2003

 

ANKARA :Â09-Nisan 2003 - Sheraton Oteli

Ä°ZMÄ°R    Â: 10-NisanÂ2003 - Mercure Oteli

Ä°STANBUL : 12–13-NisanÂ2003 - HiltonÂOteli

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!