HABER

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar: Bayraktar TB3 on binlerce kez TCG Anadolu'ya inip kalktı

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3'ün simülasyon ortamında TCG Anadolu'ya on binlerce kez iniş kalkış yaptığını açıkladı. Bayraktar, Bayraktar TB3'ün 3 turbolu dizel motora sahip olduğunu ve bu motoru da TEİ'nin ürettiğini söyledi. Bayraktar, 2 yıl içinde Baykar olarak ilk uydularının uzaya fırlatılacağını da ifade etti.

Türkiye'nin savunma sanayi alanında dünyada parmakla gösterilen muharebe araçlarını üreten Baykar'ın Kızılelma ve Bayraktar TB3 SİHA'ları göz doldurmaya devam ediyor. Dünyada bir ilki başaran Türk mühendisliği neticesinde ortaya çıkan ve bugün Deniz Kuvvetleri'nin envanterine giren TCG Anadolu'ya kısa ve dar pistte otomatik iniş kalkış yapacak olan Bayraktar TB3 ve Kızılelma'ya ilişkin Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar açıklamalarda bulundu.

Bayraktar, TB3'ün motorunun 3 turbolu, dizel olduğunu ve yerli olarak TEİ tarafından üretildiğini açıkladı. Bayraktar, 2 yıl içinde uzay çalışmaları neticesinde ilk uydunun uzaya fırlatılacağını belirtirken TB3'ün TCG Anadolu'ya on binlerce kez simülasyon ortamında tüm senaryolarda iniş kalkış yaptığını belirtti.

Selçuk Bayraktar'ın açıklamaları şöyle:

Kızılelma'nın testleri devam ediyor. 2023'ün sonuna kadar üretime hazır hale gelecek 2025'te gemide görev yapmaya başlayacak. Ülkemizin milli savunma sanayisi açısından tarihi ana şahit olduk. Mavi Vatan'ın geleceğinin daha büyük güvence altında olduğuna şahit olduk. Mutlu ve gururlu olduğumu söyleyebilirim.

"DEVRİM OLACAK"

Dünyada hiç de beklenmedik şekilde ülkemiz SİHA'larla muharebede paradigma dönüşümünü başlatmış oldu. Bütün dünya SİHA'larımızın muharebedeki oyun bozucu rolünü görmüş oldu. TCG Anadolu'ya SİHA'larımızın konuşlanmasıyla birlikte çok daha büyük bir kuvvet çarpanına ülkemiz kavuşmuş olacak. Bu hava araçları TCG Anadolu Gemisi'yle görev yapmaya başlarsa dünya muharebe tarihinde devrim yapacaklar. Dönüşüme şahit olmuş ve bu teknoloji üzerinde çalışmış mühendis olarak İHA'larımızın TCG Anadolu gemisi gibi kısa pistli gemilerde görev yapması kuvvet çarpanlarıyla birlikte devrim olacak.

Bizler çalışmalar kapsamında gemi inşa edilirken gezmiştik. Bugün tören kapsamında gemiyi ziyaret etme şansımız oldu. İnşallah biz de Sirkeci'de gemiyi çoluk çocuk kızımla eşimle gemiyi ziyaret ederiz.

"TCG ANADOLU'YA İNİŞLER OTOMATİK OLACAK"

Sabit kanatlı platformu kısa ve dar pistli gemiye indirebilmek tümüyle otomatik olacak. Bütün uçaklarımızı geliştirirken bütün fizik kanunlarını simülatörde modelleyerek aslında bir anlamda uçuşu, hava aracımız uçmadan garantiye alıyoruz. Özellikle saha ortamında matematiksel alemde Bayraktar TB3 gemiye onbinlerce defa inip kalktı. Bunu tümüyle otomatik yapabilmesi gerekiyor. Kızılelma da inşallah bunu yapacak. Kızılelma 8.5 ton ağırlığı var 1.5 ton yük taşıyor. Dünyaya damgasını vuracak bir gelişme. Bütün bu marifetlerle birlikte büyük kuvvet çarpanları oluşuyor. Evet zor ama bizim için de bir o kadar da heyecanlı.

"KISA PİSTE İNME KONUSUNDA YARIŞ VAR"

Bayraktar TB3'ü duyurduğumuzda dünyadaki öncü iki firma biz ilk yapacağız dediler. ABD'den duyuru geldi, Bayraktar TB3'e benzer yapacağız dediler, İsrail de açıkladı. Yarış devam ediyor. Bakalım kısa piste kim ilk inip kalkacak.

"ASIL HEYECANLANDIRAN BAYRAKTAR TB3'ÜN GEMİDEN İLK UÇUŞU"

Bütün mesele bunu sabit kanatlı platformla yapabilmek. Bütün koşullarda otomatik şekilde böyle bir platformu indirip kaldırabilmek. Mancınık ya da katabult gibi tertibata gerek duymadan Bayraktar TB3 inip kalkacak. Kızılelma için yakalama yapılacak. Bayraktar TB3 kendi fren sistemleriyle duracak. DİHA uçuşlarımız devam ediyor. 60-70 kilogramlık platform. Asıl heyecanlandıran Bayraktar TB3'ün gemiden ilk uçuşu. Bayraktar TB2'nin büyük abisi gibi 1500 kg civarında. Çok daha fazla heyecanlandırıyor, sonra Kızılelma gelecek.

"BAYRAKTAR TB3'ÜN DİZEL 3 TURBOLU MOTORUNU TEİ YAPIYOR"

Kızılelma'nın kanatları 10 metre, TB3'ün 14 metre. Hangarlarda yer kazanmak için onu öyle tasarladık. Bayraktar TB3'ün motorunu TEİ yapıyor. Havacılıkta pistonlu motorlar çok eski teknoloji. TEİ'nin yaptığı motor çok gelişmiş. TB3 üzerindeki pistonlu dizel motor en gelişmiş havacılık motoru. 3 kademe turbosu var. Dizel olmasının avantajı var jet yakıtıyla da çalışıyor. Bayraktar TB3'ü bu gemiye çok uygun hale getiriyor. Özel aerodinamik yüzeyleri ve frenleme sistemleri var. Faydalı yük ve hafif torpidolar görebiliriz. Onlar daha yapılmadı. Türkiye'nin çok geniş mühimmat ailesi var. Kemankeş sistemini Teknofest'te tanıtacağız. Birkaç yüz kilometrelik seyir füzesi yapılıyor. Türkiye konvansiyonel akıllı mühimmatlarda yol ilerledi. Hepsini Bayraktar TB3 ve Kızılelma'da görebileceğiz.

"İLK UYDUMUZU 2 YIL SONRA UZAYA GÖNDERECEĞİZ"

İnşallah uzay yolculuğuna destek olmak için yola çıktık. Alçak yörünge ve takım uydular, yörünge transfer araçları üzerinde çalışıyoruz. İlk uydumuzu 2 yıl içinde uzaya çıkaracağız.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler