Hükümette kalışımız AB yasalarına bağlı

Güncelleme Tarihi:

Hükümette kalışımız AB yasalarına bağlı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2002 01:33

Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, ‘‘Hükümet meselesinden önce AB yasaları’’ dedi.

Aralık ayında toplanacak AB zirvesinden önce uyum yasalarının çıkartılması için Meclis'i olağanüstü toplantıya çağıracaklarını belirten Yılmaz, ‘‘Biz hükümet oluşumunda, seçim meselesinden daha öncelikli olarak AB ilişkilerimizde mesafe alınmasını, bu süreçte yapmamız gereken bazı reformların tamamlanmasını önümüzdeki en önemli misyon olarak görüyoruz. ANAP olarak bu misyona katkıda bulunacağına inandığımız her oluşuma sıcak bakacağımız gayet doğaldır’’ dedi.

Brüksel'den İMKB ile yapılan video konferans bağlantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yılmaz, mevcut hükümetin son siyasi gelişmeler nedeniyle ‘seçim hükümeti’ olarak görevini sürdürebileceğini kaydetti.

Hükümette kalışlarının ve seçim ile ilgili tarihin, ‘‘AB ulusal programının gereklerinin yerine getirilmesine bağlı’’ olduğunu belirten Yılmaz, Kemal Derviş'in istifasının kabul edilmemesini ekonomi açısından olumlu bir gelişme olarak değerlendirdi, ‘‘Gelecekteki siyasette rol alma düşüncesinden vazgeçmeden ekonomi misyonunu sürdürmesini fevkalade olumlu görüyorum’’ dedi.

Yılmaz, Türkiye'de yaşanan siyasi gelişmelerin AB tarafından dikkatle izlendiğini belirterek, ‘‘Siyasi gelişmelerin AB tarafından bu kadar yakından ilgilenmesine ilk kez şahit oluyorum. Ortak değerlendirme, iç gelişmelerin AB için engellerin aşılabilmesi için fırsat oluşturabilmesi yönündedir. Bu bizim de katıldığımız bir düşüncedir’’ diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!