Hasret kalmıştık

Güncelleme Tarihi:

Hasret kalmıştık
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2002 01:59

Kore'den gelen gol haberleri, hem Türkiye'de hem dünyada yüz binlerce Türk'ü ve Türk dostunu sokaklara döktü. 48 yıl aradan sonra gelen zafer doya doya kutlandı.

BURASI TÜRKİYE

5 ilde top atıldı

TOP ATIŞLARI:

Afyon'da 16, Kırıkkale'de ve Çankırı'da 7, Zonguldak'ta 3 pare top atışı yapıldı. Bolu'da ise atış sayısı sayılamadı.

ERZURUM: Atatürk Anıtı'nın bulunduğu Havuzbaşı semtinde toplanan bir grup da Türk bayraklarıyla havuza atlayarak, tur sevincini yaşadı.

TRABZON: Teknik Direktör Şenol Güneş'in memleketi Trabzon'da klaksonlar susmadı. Bazı evlerden silah seslerinin gelmesi de dikkat çekti.

ZONGULDAK: Gelik'teki özel kömür ocağında takımımızın zaferini haber alan maden işçileri, ocaktan çıkarak sevinç gösterisinde bulundular.

DİYARBAKIR: Diyarbakırlılar sokaklarda uzun konvoylar oluşturdular ve ‘‘En büyük Türkiye‘‘, ‘‘Türkiye sana final oynamak yakışır’’ dediler.

KAHRAMANMARAŞ: Ünü tüm dünyaya yayılan Mado dondurma firması, halkın coşkusuna katılarak vatandaşlara bedava dondurma dağıttı.

ÇANAKKALE: İskele Meydanı'ndaki duraklarında bekleyen tüm taksiler ve limanda bekleyen gemiler 3 dakika süreyle korna ve düdük çaldılar.

ANKARA: Kızılay Meydanı trafiğe kapatılarak kutlamalar yapıldı. Meydanda dev bir Türk bayrağı açılarak Tarkan'ın parçaları çalındı.

BURASI DÜNYA

Münih’te halay

KÖLN: Merkezden geçen Ring Caddesi kısa bir süre Türkler tarafından trafiğe kapatıldı. Türk caddesi olarak bilinen Weidengasse'deki lokaller Türk taraftarlar ve bunlarla konuşmaya gelen gazetecilerle doldu.

BERLİN: Kent merkezindeki Sony Center'in avlusunda kurulan dev ekranda millilerimizin maçını seyreden binlerce Türk, ay yıldızlı bayrağımızla kenti ayrı görünüme büründürdü.

NÜRNBERG: Türkler, bayraklarla şehir merkezindeki Plarrer Meydanı'nı doldurdu. Uzun süre trafiğin akmasına rağmen Alman polisi herhangi bir müdahalede bulunmadı.

MÜNİH: Ünlü Leopold Caddesi boydan boya trafiğe kapatıldı. Halay çekerek galibiyeti ve ardından gelen turu kutlayan Türk gençleri sevinç yumağı oluşturdu.

HAMBURG: Wilhelmsburg semtinde okuldan kaytararak Altın Köprü Derneği lokalinde maçı izleyen öğrenciler maç sonunda ‘‘En büyük Türkiye’’ diye tempo tuttular.

BAKÜ: Türk ve Azerbaycanlı futbolseverler, ‘‘En büyük Türkiye, En büyük Azerbaycan’’, ‘‘Türkiye Azerbaycan omuz omuza’’ sloganları attı. Büyükelçimiz Ünal Çeviköz de, bina dışına çıkarak kutlamalara katıldı.

MAKEDONYA: Makedonyalılar da sokağa döküldü. Özellikle Üsküp'te davul ve zurnalar çalındı. Tur atan gençler, Türk bayrağını dalgalandırıp, ‘‘Türkiye, Türkiye’’ sloganları attı.

ÜNLÜLER NE DEDİ

HALUK LEVENT: Dünyanın en iyilerinden olan hemşerim Hasan Şaş'ı kutluyorum.

HÜLYA AVŞAR: Kızımla izledim. Heyecandan ölüyordum.

AJDA PEKKAN: Maçın tamamını neredeyse ayakta izledim.Heyecandan ölecektim.

HANDE ATAİZİ: İkinci turda da millileremizin başarılı olacağına inanıyorum.

ÖZCAN DENİZ: Klip çekimini durdurup maçı izledim.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!