HABER

Bartın'da mezarlıkta ayı paniği... 'Mezarın açıldığını görünce orada yığıldım'

Bartın’ın Ulus ilçesinde iddiaya göre bir mezarlıkta bir ayı, 70 gün önce defnedilen Ramazan Gün’ün mezarını açtı. Oğlunun mezarının açıldığını gören Fatma Gün, mezarlıkta baygınlık geçirdi. Fatma Gün, kendine geldiğinde komşuları ve jandarmayı arayarak yardım istedi. Jandarma ekipleri, olayla ilgili inceleme başlattı. Define avcıları, mezar soyguncuları gibi ihtimaller üzerinde de duran ekipler, ilk araştırmalarına göre mezarı ayının açmış olma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti.

Edinilen bilgiye göre, Ulus ilçesi Çubukbeli köyüne inen aç bir ayı köy mezarlığına dadandı. İki hafta içerisinde iki kez mezarlıkta görülen ayı, son kez görüldüğü bir hafta önce ise yeni defnedilen Ramazan Gün’ün mezarını eşti. 70 gün önce defnedilen Gün’ün kefene sarılı cenazesine ulaşan ayı, herhangi bir zarar vermeden mezarlıktan ayrıldı. Kısa bir süre arayla kocası ve oğlu vefat eden Fatma Gün, dua okumak için geldiği mezarlıkta oğlunun mezarının açıldığını görünce büyük şok yaşadı. Dehşete kapılarak baygınlık geçiren kadın, kendine geldikten sonra komşusunu, köy muhtarı ve jandarmayı arayarak yardım istedi.

"MEZARIN AÇILDIĞINI GÖRÜNCE ORADA YIĞILDIM"

Fatma Gün yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Köyde dolaşırken eşim ve oğlumun mezarına dua etmek için geldim. Oğlumun mezarının açıldığını görünce orada yığıldım. Komşumu, muhtarı aradım. Karakolu aradık. Biz gelene kadar dokunmayın dediler. Geldiler, onlar da gördüler. Bir hafta boyunca yine bekledik” dedi.

"AYININ BAĞIRMASINI DUYMUŞ"

Olay günü Fatma Gün’ün aradığı komşusu Hüseyin Ünal ise, bir hafta önce yaşanan olayı şöyle anlattı:

“Bir hafta önce bu olay olmuş. Komşum görmüş, mezar açık diye bana telefon etti. Hanım ile buraya geldik. Baktık mezar açılmış. Kefenin kalın tarafından açılmış. Ya toprak üzerine yığıldı ya da araç korna çaldı kaçmış. Köyde bu olaydan önce mezarlığa hayvanlarına bakmaya gelen bir köylü de ayı ile karşılaşmış. Bu arkadaş, ayıyı göremediğini, korkudan yanaşamadığını söylüyor ama ayının kükremesini, bağırmasını duymuş. Jandarma da geldi incelediler, resim çektiler.”

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler