EKONOMİ

Bakan Uraloğlu'ndan Kalkınma Yolu mesajı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Bugün, Ümit Burnu'ndan 45 gün ve Kızıldeniz'den 35 günde yapılan nakliyelerin Kalkınma Yolu Projesi'ni bitirdiğimizde sadece 25 günlük bir süre içerisinde yapılabileceğini biliyoruz. Çok önemli bir proje ve hayata geçmesi için işleri çok sıkı tutuyoruz" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Şanlıurfa GAP Havalimanı'nda Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti milletvekilleri ve yerel yöneticiler tarafından karşılandı. Şanlıurfa Valiliği'ne geçen Uraloğlu, Vali Şıldak'tan kentte yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi aldı. Uraloğlu daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Beyazgül'ü ziyaret etti. Ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan

Uraloğlu, Şanlıurfa'nın geçmişte olduğu gibi, günümüzde de çok önemli bir konuma sahip olduğunu söyledi.

'13 KARA YOLU PROJESİNE DEVAM EDİYORUZ'

Şanlıurfa'nın GAP'ın merkezi olduğunu kaydeden Uraloğlu, tarihi, stratejik ve jeopolitik öneme sahip Şanlıurfa'da tarım, turizm ve ticaretinin gelişmesi için ulaşım ağının güçlü olması gerektiğini belirtti. Uraloğlu, "2002 yılından bu yana Şanlıurfa'nın ulaşım ve iletişim altyapısı için yaklaşık 58 milyar lira yatırım gerçekleştirdik. Bölünmüş yol uzunluğunu 28 kilometreden 619 kilometreye çıkardık. Şanlıurfa-Birecik Otoyolu, Adıyaman-Kahta-Siverek Yolunda Nissibi Köprüsü, Şanlıurfa-Diyarbakır Yolu, Şanlıurfa Doğu ve Güneybatı Çevre Yolları, Şanlıurfa-Viranşehir Yolu gibi önemli kara yolu projelerini tamamladık. Diyarbakır Devlet Yolu, Kuzeybatı Çevre Yolu ve Doğu Çevre yollarının kesiştiği noktada bulunan Çevik Kuvvet Köprülü Kavşağı'nı açarak Şanlıurfa'nın şehir içi trafiğine nefes aldırdık. Günlük yaklaşık 20-25 bin aracın geçtiği bu noktada dur-kalk beklemelerinin ortadan kalkmasıyla kavşaktaki geçiş süresini 5 kat azalttık. Şanlıurfa'yı; Mardin'e, Gaziantep’e ve Diyarbakır’a bölünmüş yollar ile bağladık. Şu anda da 13 milyar 876 milyon lira proje bedeliyle 13 kara yolu projesine devam ediyoruz."

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler