EKONOMİ

Bakan Uraloğlu: Kuzey Marmara Otoyolu büyüyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu “Kuzey Marmara Otoyolu kapsamına, Nakkaş-Başakşehir kesimini de 30 Haziran 2020’de dâhil ettik. 2 kilometre ana gövde ve 20,8 kilometre bağlantı yolu olmak üzere 45 kilometrelik Nakkaş-Başakşehir kesimiyle projemizin toplam uzunluğu 443 kilometreye ulaştı. Nakkaş-Başakşehir kesimindeki çalışmaları 2026 yılında tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bir dizi programa katılmak için gittiği İstanbul’da, Kuzey Marmara Otoyolu’nun 8. ve son kesimi olan Nakkaş-Başakşehir kesimindeki çalışmaları yerinde inceledi. Çalışmalar hakkında bilgi alan Uraloğlu, incelemeleri sonrasında açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, projenin yapım ve işletme aşamasında bir Genel Müdür ve mühendis olarak görev aldığını belirterek, “Kuzey Marmara Otoyolu gibi bugüne kadar hayata geçirdiğimiz projeler ile Sayın Cumhurbaşkanımız’ın ilan ettiği ‘Türkiye Yüzyılı’na ve ulaşımın yüzyılına hazırız. Türkiye için, aziz milletimiz için durmadan, yorulmadan, yılmadan çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

KUZEY MARMARA OTOYOLU TOPLAM UZUNLUĞU 443 KİLOMETREYE ULAŞTI

Ülkedeki en önemli ulaşım yatırımlarından birinin Kuzey Marmara Otoyolu olduğunu ifade eden Uraloğlu, “Yavuz Sultan Selim Köprüsü de dâhil olmak üzere ilk tasarlanan 398 kilometrenin tamamını önceki yıllarda trafiğe açtık. Ancak her geçen gün büyüyen ve gelişen İstanbul’un ulaşım ihtiyaçları da artıyor. Bu nedenle Kuzey Marmara Otoyolu kapsamına Nakkaş-Başakşehir kesimini de dâhil ettik ve 30 Haziran 2020’de ihale ettik. 24,2 kilometre ana gövde ve 20,8 kilometre bağlantı yolu olmak üzere 45 kilometrelik Nakkaş-Başakşehir kesimiyle projemizin toplam uzunluğu 443 kilometreye ulaştı” dedi.

NAKKAŞ-BAŞAKŞEHİR KESİMİNDEKİ ÇALIŞMALARI 2026 YILINDA TAMAMLAMAYI HEDEFLİYORUZ

Nakkaş-Başakşehir kesimindeki tüm çalışmaları 2026 yılı içerisinde tamamlayarak, hizmete açmayı hedeflediklerini söyleyen Uraloğlu, “Nakkaş-Başakşehir kesiminin trafiğe açılmasının ardından; İstanbul’un gelişmekte olan Bahçeşehir, Kayaşehir, Başakşehir gibi yerleşim alanlarının ulaşım problemlerinin çözülmesine katkı sağlanacaktır. Günlük trafik hacmi her geçen gün artmakta olan TEM Otoyolu’ndaki trafik yükünün önemli bir bölümünü alarak da mevcut trafiği rahatlatacaktır. Çam Sakura Şehir Hastanesi ile Olimpiyat Stadına ulaşım kolaylaşacaktır. Proje güzergâhı üzerinde yer alan Hadımköy Sanayi Bölgesi, Deliklikaya OSB ve İkitelli OSB’yi birbirlerine bağlayarak buradaki tesislere doğrudan otoyol erişimi sağlanacaktır.” diye konuştu.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler