EKONOMİ

Bakan Uraloğlu konuştu: Ulaşım ve iletişim yatırımlarını kalkınmanın temeli olarak görüyoruz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Ülkemizin ulaşım ve haberleşme altyapısına yaklaşık 250 milyar dolar yatırım gerçekleştirdik. 2053 yılına kadar 195 milyarlık daha yatırım yapmayı planlıyoruz. Çünkü ulaşım ve iletişim yatırımlarını; kesintisiz kalkınmanın, rekabetçi bir ekonominin, sosyal etkileşimin, sürdürülebilir şehirciliğin ve refahın temeli olarak görüyoruz" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, geldiği memleketi Trabzon'da, Avrupa Birliği (AB) tarafından desteklenip, bakanlığın sektörel operasyonel programında yer alan 'Trabzon Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı Projesi'nin açılış törenine katıldı. Törende; Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Trabzon milletvekilleri Adil Karaismailoğlu, Yılmaz Büyükaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, AB Dış İlişkiler Müdürlüğü Temsilcisi Burak Aykan, AB Delegasyonu Mali İşbirliği Bölüm Başkanı Odoardo Como da yer aldı.

'TÜRKİYE'MİZİN GELECEK VİZYONUNU ŞEKİLLENDİRİYORUZ'

Uraloğlu, burada yaptığı konuşmada, ülkede ulaşım ve haberleşme altyapısına ciddi yatırımlar yaptıklarını belirtti. Uraloğlu, "Ulaşım, haberleşme ve şehircilik alanında gerçekleştirilen yatırımlarla çehresi aydınlanan Türkiye'mizin gelecek vizyonunu; dünyanın nabzını tutarak, teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek ve daima entegrasyonu merkeze koyarak şekillendiriyoruz. 'Türkiye Yüzyılı'nda, insan ve çevre odaklı, akıllı ve güvenli entegre ulaştırma sistemleri ve hızlı iletişim ağlarıyla, dünyada öncü olmak vizyonuyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çünkü ulaşım ve iletişim yatırımlarını; kesintisiz kalkınmanın, rekabetçi bir ekonominin, sosyal etkileşimin, sürdürülebilir şehirciliğin ve refahın temeli olarak görüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde son 22 yıla 100 yıllık işler sığdırdık. Ülkemizin ulaşım ve haberleşme altyapısına yaklaşık 250 milyar dolar yatırım gerçekleştirdik. 2053 yılına kadar 195 milyarlık daha yatırım yapmayı planlıyoruz" dedi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler