HABER

Bakan Uraloğlu: Kış hazırlıklarımız tamam! Ekiplerimiz kar ve buzla mücadele çalışmalarına devam edecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Kış hazırlıklarımız tamam. Karayolları ekiplerimiz, vatandaşlarımızın konforlu ve trafik güvenliği sağlanmış bir ortamda yolculuk yapması için kar ve buzla mücadele çalışmalarına devam edecek. Bu çalışmalar, yurt genelindeki 68 bin 726 kilometrelik yol ağında, 448 Karla Mücadele Merkezi üzerinden, 11 bin 828 adet makine ve ekipman, 13 bin 238 personelle gerçekleştirecek" ifadelerini kullandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) Akköprü Atölye Müdürlüğü'nde kış sezonu başlangıcı ve yol bakım araçlarının hizmete alınması törenine katıldı. Bakan Uraloğlu, AK Parti iktidarlarında bölünmüş kara yolu ağının yaklaşık 5 kat artırıldığını belirterek, yolları, tünel ve köprüleri inşa etmek kadar, güvenli şekilde trafiğe açık tutmanın da çok önemli olduğunu söyledi.

'KÖPRÜMÜZÜN DAHA UZUN SÜRELİ HİZMET VERMESİNİ SAĞLAYACAĞIZ'

Yol bakım ve işletme hizmetlerinde son teknoloji imkan ve araçlardan faydalanıldığına işaret eden Bakan Uraloğlu, "Daha 2 gün önce İstanbul ulaşımının can damarlarından biri olan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki bakım çalışmalarını yerinde inceledik. Hizmete açıldığı 1988 yılından bu yana askı halatlarını ilk kez değiştirerek köprümüzün çok daha güvenli, konforlu ve uzun süreli hizmet vermesini sağlayacağız. Çalışmalarımızı 2024 yılı başında tamamlamayı hedefliyoruz. Her gün ülkemizin dört bir yanında milyonlarca araç hareket ediyor. Bu noktada kara yolları altyapımızı geliştirirken bu araçların 365 gün, kar kış demeden, gece gündüz yollarda olduğunu göz ardı etmiyoruz. Hem yollarımızın güvenli bir şekilde hizmet vermesi için gerekli bakımlarını en iyi şekilde yapıyoruz. Hem de yollarımızın kar, kış, fırtına demeden açık kalmasını sağlamaya gayret ediyoruz. Bunun için yeni makine ve ekipman alarak, makine parkımızı güçlendiriyoruz. Özellikle 2016 yılından itibaren makine parkımızda geniş kapsamlı olarak yenileme çalışmalarına başladık" ifadelerini kullandı.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler