EKONOMİ

Bakan Uraloğlu imzaladı AJet ruhsatını aldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “İlk mesai gününde AJet'in işletme ruhsatını bismillah deyip veriyoruz. Geçen yılın sonlarında Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pistini açtık. 2023’ü havacılıkla kapattık diyebiliriz. Yine yılın ilk mesaisinde de mesaimizi havacılıkla açıyoruz ve çok önemli bir projeye, önemli bir adım atmış oluyoruz” dedi.

Bakan Abdulkadir Uraloğlu, Bakanlık toplantı salonunda düzenlenen ‘AJet İşletme Ruhsatı İmza Töreni’ne katıldı. Törende, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt, Sivil Havacılık Genel Müdürü Prof. Dr. Kemal Yüksek, DHMİ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hüseyin Keskin ve THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat’da hazır bulundu. 

2023 YILINDA HAVACILIKTA REKOR YOLCU SAYISINA ULAŞTIK 

Törende açıklamalarda bulunan Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin son 21 yılda özellikle havacılık alanında çok ciddi gelişmeler katettiğini belirtti. Uraloğlu, “26 olan havalimanı sayımızı 57’ye çıkardık. Yurt dışı noktamız 60’tan 343’e çıkardık. Gerçekten ciddi bir mesafe kat ettik. 2023 yılı pandemiden sonra tam bir toparlanma yılı oldu ve yaklaşık 216 milyon yolcuyla 2023 yılını kapatmış olduk” diye konuştu. 

TÜRK HAVA YOLLARI TÜRKİYE’NİN BAYRAK TAŞIYICISI

Türk Hava Yolları’nın Türkiye’nin bayrak taşıyıcısı olduğunu ifade eden Uraloğlu, “Gerçekten dünyanın her tarafında varlar. Sağ olsunlar. Çok hızlı bir şekilde büyüyorlar. Biz Türk Hava Yolları uçağına, tarifeli seferine bindiğimiz zaman kendimizi gerçekten evimizde hissediyoruz. Burada hem oluşan şartlarda yeni bir yapılanma hem de oluşan rekabetçi piyasa şartlarına uyma adına Türk Hava Yolları ve Anadolu Jet, yeni yapılanma kararı alarak ‘Anadolu Jeti, A Jet’e dönüştürmüş durumda.” şeklinde konuştu. 

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler