HABER

Bakan Kacır Katar'da: TOGG ile önemli adımlar attık

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Katar'da CNN TÜRK'ün sorularını yanıtladı. Katar ile yapılan anlaşmalara dikkat çeken Kacır, "Çip endüstrisinde üretici ülke olmak istiyoruz" dedi. Bakan Kacır, dijital dönüşüm ve elektrikli araçlar ile ilgili çalışmaları da anlattı.

"TÜRKİYE ÇİP ENDÜSTRİSİNDE ÜRETİCİ ÜLKE OLACAK"

Katar ve Türkiye arasında 12 farklı anlaşma imzalandığını hatırlattı. Çip teknolojileri alanında atılan imzanın önemine değindi. "Önümüzdeki dönemde bu attığımız imzanın sonuçlarını hızla görmeye başlayacağız ve Türkiye'yi çip endüstrisinde üretici ülkelerden biri kılabilmek adına da inşallah çalışmalarımızı hızlandıracağız. Bunlardan biri çip teknolojileri hakkında Katar'la birlikte önümüzdeki dönemde yürüteceğimiz çalışmalar. Malumunuz Türkiye savunma sanayi alanında çip endüstrisinde önemli kabiliyetlere sahip" dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Katar'ın başkenti Doha'da CNN TÜRK'e özel açıklamalarda bulundu. Kacır, Katar ile Türkiye arasındaki çip teknolojisi alanındaki çalışmalara dikkat çekti. "Hem çip tasarımı konusunda hem de özellikle sensör teknolojilerinde kullanılan yer iletkenlerin, çiplerin Türkiye'de geliştirilmesi ve üretilmesi konusunda Katar-Türkiye arasında önemli bir işbirliğinin inşallah başlangıcı alacak adımlar atmaya devam ettik" diye konuştu.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler