EKONOMİ

Bakan Kacır: 13 gündür Filistin topraklarında mezalim yaşanıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "13 gündür Filistin topraklarında bir mezalim yaşanıyor. İsrail, çocuk, kadın, hasta, yaralı demeden masumları katlediyor; öldürüyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu mezalimin durması için tüm imkanlarımızı seferber etmeye devam ediyoruz" dedi.

Orta Doğu ve Doğu Avrupa'nın en büyük yapıştırıcı ve tutkal üretim tesisi, Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki Gebze Kimya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde (GEBKİM OSB) açıldı. Açılışa Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, tesis yetkilileri ve davetliler katıldı. 50 bin metrekare alan üzerinde 1 milyar 700 milyon TL yatırım ile hayata geçirilen tesise ilişkin Kacır, "Bu tesis ile bugüne kadar hep ithal ettiğimiz silanla termine edilmiş poliüretan yapıştırıcı ve dolgu ürünlerini ilk defa ülkemizde üretiyoruz. Ülkemizin tarihi projelerinden Togg, savunma ve havacılık gibi stratejik sektörlerin önemli bir girdisini yurt içinden temin edeceğiz. 500 kişiye istihdam sağlayacak bu tesiste üretilecek yüksek katma değerli ürünler, dünyanın 5 kıtasında 150 ülkeye ulaşacak. Kampüsümüz, çevreci üretim anlayışıyla ekonomimizin yeşil dönüşümüne katkı sunacak" dedi.

'YATIRIM İŞTAHINDAN ZİYADESİYLE MEMNUNUZ'

Türkiye'nin 'Türkiye Yüzyılı'na adım attığını, bu süreçte petrokimya yatırımları yaptıklarını ifade eden Kacır, "Kimya endüstrinin can damarı olan büyük ölçekli ve entegre petrokimya yatırımlarını uluslararası iş birlikleriyle ülkemize kazandırıyoruz. Küresel sermayenin, petrokimya yatırımları için ülkemize ilgisi yüksek. Yatırım iştahından ziyadesiyle memnunuz. Önümüzdeki dönemde yatırım müjdelerini kamuoyu ile paylaşacağız. Bu yatırım iştahında kuşkusuz ülkemizdeki siyası istikrar ve güven, ülkemizin cazip yatırım ortamı, nitelikli iş gücü, yatırımcı dostu teşvik sistemi ön plana çıkmakta. Aynı zamanda kimya sektörümüzün en önemli girdileri olan hammadde ve enerjide dışa bağımlılığımızı azaltmak üzere attığımız kritik adımların da etkisi büyük. Bugün ülkemizde yenilenebilir enerji kaynaklarının elektrik kurulu gücümüzdeki payı yüzde 54'ü aştı" diye konuştu.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler