EKONOMİ

Bakan Işıkhan: İşsizlikle mücadele için çalışmalar yapılıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Azerbaycan’da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Sosyal Kalkınmadan Sorumlu Bakanlar 5. Konferansı’nda yaptığı konuşmada, “Gazze'de masum sivilleri hedef alan, insani değerleri ve uluslararası hukuku hiçe sayan bu saldırıları en güçlü şekilde kınıyor, hatta lanetliyoruz. İsrail-Filistin çatışmasına adil bir çözüm bulunmadan Orta Doğu'da kalıcı bir barış mümkün değildir” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleştirilen İİT Sosyal Kalkınmadan Sorumlu Bakanlar 5. Konferansı’nın 2’inci gününde bakanlar toplantısına katıldı. Bakan Işıkhan’ın yanı sıra Azerbaycan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sahil Babayev, İİT Genel Sekreteri Hissein Brahim Taha, İİT’ye üye ülkelerin bakanları ve heyet başkanlarının yer aldığı toplantı, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Konferansta konuşan Bakan Işıkhan, dünyanın pandemilere, ekonomik krizlere ve savaşlara tanık olduğu bir dönemden geçtiğini belirterek, “Uzun bir aradan sonra bu güzel şehir Bakü'de, bir araya geldiğimiz bu değerli konferansta sizlere hitap etmek büyük bir onurdur. Bu konferansın teması olan ‘İİT Üye Devletlerinde Yenilikçi Çözümler ve Çalışma ve İstihdam Hizmetlerinin Dijitalleştirilmesi’, Müslüman dünyasındaki işgücünün gelişen ihtiyaçlarını karşılama konusundaki kararlılığımızı yansıtmaktadır” dedi.

Konferanstaki katılımcılara seslenen Işıkhan, “Bugün burada bulunmanız, İİT bünyesinde çalışma ve istihdam için daha parlak bir geleceğin şekillendirilmesine yönelik kolektif kararlılığımızın bir göstergesidir” ifadelerini kullandı.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler