HABER

Bakan Güler: Deniz Kuvvetlerimiz hareket kabiliyetini daha da arttıracak

İSTANBUL Tersane Komutanlığı'nda Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın iki açık deniz karakol gemisi 'TCG Akhisar' ve 'TCG Koçhisar' törenle denize indirildi. Yapımı tamamlanan 1 MİLGEM de törende Pakistan'a teslim edildi. Törene katılarak konuşma yapan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Yerli ve milli sanayi seviyemizin geldiği mümtaz seviyeyi ortaya koyan bu gemilerimizin donanmamıza katılmasıyla Deniz Kuvvetleri'miz Mavi Vatan'daki harekat kabiliyeti ve etkinliğini daha da arttıracak, dünyanın önde gelen deniz kuvvetleri arasındaki seçkin yerini pekiştirecektir" dedi.

Türk donanmasının yerli ve milli gemilerinden iki tanesi TCG Akhisar ve TCG Koçhisar Mavi Vatan ile buluştu. Yapımı tamamlanan 1 MİLGEM de Pakistan'a teslim edildi. 2 savaş gemisinin denize indirme ve bir geminin de teslim töreni İstanbul Tersanesi Komutanlığı'nda yapıldı. Törene Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Pakistan Savunma Bakanı Anwar Ali Hayder ile Türk Silahlı Kuvvetleri ve Pakistan Silahlı Kuvvetlerine bağlı kuvvet komutanları ve yetkililer katıldı. Gemiler ile istihbarat, gözetleme, keşif, arama kurtarma, terörle mücadele, denizde denetim harekâtı ve deniz özel harekâtı görevleri icra edilecek. Karakol gemileri, aynı kızakta bu kadar kısa sürede ve bu seviyede iki geminin birden denize indirilmesi bakımından bir ilk. MİLGEM projesi kapsamında inşası tamamlanan 'Babur' gemisi de düzenlenen törenle Pakistan'a teslim edildi.

"DOST VE KARDEŞ ÜLKE PAKİSTAN'IN MİLGEM PROJESİNİ TERCİH ETMESİ BİZLER İÇİN MUTLULUK"
Törende konuşma yapan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Dost ve kardeş ülke Pakistan'ın MİLGEM Projesi'ni tercih etmesi bizler için ayrı bir mutluluk vesilesi olmuştur. Türk Savunma Sanayisi'nin ulaştığı bu üstün seviyeyi ortaya koyan bu projeyle ülkelerimiz arası stratejik iş birliği daha da güçlenmiş, projenin başarıyla tamamlanması ise yeni iş birliklerine zemin hazırlamıştır. Proje kapsamında bugün teslim edilecek Babur Gemisi'nin Pakistan silahlı kuvvetlerinin imkan ve kabiliyetlerini arttırarak Pakistan'ın savunma ve güvenliğine önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Temennimiz dost ve kardeş ülke Pakistan'la ortaya koyduğumuz bu iş birliği, ortak çalışma kültürünün kara ve hava platformlarıyla daha da güçlendirilmesidir" dedi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler