EKONOMİ

Bakan Bolat konuştu: İhracat desteklerini yüzde 110 oranında artıracağız

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Ticaret Bakanlığı bütçesinin yüzde 60'ı ihracat desteklerine ödeniyor. 2024 bütçemizde de ihracat desteklerini yüzde 110 oranında artırarak inşallah siz değerli ihracatçılara sunacağız" dedi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde (TOBB) düzenlenen ve 2019-2021 yıllarını kapsayan dönemde Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketine ödüllerinin verildiği 'Türkiye 100 Ödül Töreni'ne katıldı. Törende Bakan Bolat'ın yanı sıra TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, sanayi odaları başkanları ve iş dünyasının temsilcileri yer aldı. Törende konuşan Bakan Bolat, 'Türkiye 100' ödüllerinin firmalar için sadece bir takdir merkezi değil, aynı zamanda şirketlere rehberlik edecek, onları motive edecek ve yeni kapılar açacak bir kilometre taşı olduğunu söyledi.

Ödüllendirilen 100 şirketin 27 farklı ilden olduğuna dikkat çeken Bolat, "En çok temsil edilen şehirler; 23 şirketle İstanbul, 19 şirketle Ankara, 9 şirketle Adana, 8 şirketle İzmir ve 5 şirketle Eskişehir. Listede yer alan 27 şehirdeki bu şirketler, inşallah önümüzdeki yıllarda daha fazla şehirlere de yaygınlaşacaktır. Sektörel olarak dağılıma baktığımızda ise toptan ve dış ticarette 10 kadar şirket, bilgi teknolojilerinde 9 şirket var. Ardından mimarlık, mühendislik; sonra tekstil ürünleri imalatı, sonra makine ve ekipman imalatı gibi gruplar önde gelmektedir" diye konuştu.

'1 TRİLYON 100 MİLYAR DOLAR MİLLİ GELİR HEDEFLİYORUZ'

Ticaret Bakanlığı'nın hedeflerinden de bahseden Bolat, "Ticaret Bakanlığı olarak sürdürülebilir bir ihracat artışını devam ettirmek, dengeli bir dış ticaretle döviz rezervlerimizi artırmak, adil ve rekabetçi iç ticaret ortamı sağlamak, etkin ve güvenli gümrük işlemleriyle de ticaret erbabının en hızlı ve etkin bir şekilde dış ticaret işlemlerinin gerçekleştirmek şeklinde hedefler benimsemiş bulunuyoruz. Son 21 yıldır ülkemizde güçlü ve başarılı siyasi yönetimiyle; Cumhurbaşkanımızın önderliğinde sağlanan siyasi istikrar, başarılı ekonomi yönetimi ve özel sektörümüzün çok hızlı, dinamik gelişimi ve büyümesiyle beraber milli gelirimizde 4 katından fazla bir artış sağladık. 230 milyar dolardan inşallah 1 trilyon 100 milyar dolar milli gelire ulaşmayı hedefliyoruz. Mal ihracatında ise 36 milyar dolardan 21 yıl sonra 256 milyar dolara ulaştık. Hizmetler ihracatında da 14 milyar dolardan 100 milyar dolara ulaştık" ifadelerini kullandı.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler