HABER

Azerbaycan'ın antiterör operasyonu… MSB kaynakları: Kardeşlerimizin haklı davalarında yanlarında olmaya devam edeceğiz

Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil son bir haftada 42 terörist etkisiz hale getirildi. 24 Temmuz 2015'ten bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı ise 38 bin 614’e yükseldi. MSB kaynaklarından yapılan açıklamada ayrıca Azerbaycan'ın antiterör operasyonu ile ilgili, 'Türkiye olarak her zaman dediğimiz gibi Azerbaycanlı kardeşlerimizin haklı davalarında tüm imkanlarımızla yanındayız.' ifadeleri kullanıldı.

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Ukrayna tarafından "Tahıl Koridoru'nun Rusya olmadan devamına" ilişkin teklifini değerlendirdi.

Kaynaklar, Türkiye’nin tahıl anlaşmasının daha önce olduğu gibi dörtlü olarak devamından yana olduğunu belirtti. Bu yöndeki temas ve girişimlerin devam ettiğini ifade eden kaynaklar, "Yeni bir teklif masamızda değil" dedi.

"AZERBAYCAN SİLAHLI KUVVETLERİ'NİN KENDİ OPERASYONUDUR"

Azerbaycan'ın Karabağ'da gerçekleştirdiği antiterör operasyonuna Türkiye'nin fiili olarak destek verip vermediğine ilişkin soru üzerine kaynaklar, Ermenistan’ın 10 Kasım’daki ateşkesin yükümlülüklerini yerine getirmediğine, bölgedeki istikrarsızlığı körüklediği ve gerilimi tırmandırdığına dikkati çekti.

Ermenistan’ın Karabağ’daki gayrimeşru silahlı unsurları desteklediğini, bölgede istikrarsızlığa neden olacak faaliyetlerde bulunduğunu, mevzi kazmak, sınır ihlalleri gibi provokatif eylemleri gerçekleştirdiğini belirten kaynaklar, şunları kaydetti:

"Türkiye olarak her zaman dediğimiz gibi Azerbaycanlı kardeşlerimizin haklı davalarında tüm imkanlarımızla yanındayız. Askeri eğitim iş birliği, ordunun modernizasyonu faaliyetlerine uzun süredir devam ediyoruz. Azerbaycan ve Türk ordusunun aynı standartlara kavuşmasına yönelik çalışmalarda belli bir aşamaya gelindi. Azerbaycan ordusunun operasyondaki başarısı, gelinen aşamayı göstermesi bakımından önemli. Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin kendi operasyonudur. Sonuç olarak Karabağ Azerbaycan toprağıdır, bunun dışında bir statünün dayatılması asla kabul edilmeyecektir."

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler