Nijeryalı Emine için yola düştü

Güncelleme Tarihi:

Nijeryalı Emine için yola düştü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2002 01:48

CHP'li Nazmiye Halvaşi, Nijerya'da evlilik dışı çocuk dünyaya getirdiği gerekçesiyle taşlanarak öldürülme (recm) cezasına çarptırılan Emine Laval için Ankara'dan İstanbul'a yürüyor.

Halvaşi, ‘‘Asya'dan Avrupa'ya Emine Laval İçin Yaşam Yürüyüşü’’nü dün Birinci TBMM'nin önünden başlatırken ‘‘Dünya bu vahşeti izleyemez, izlememeli. Ben izlemeyeceğim’’ dedi. Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Tuncay Alemdaroğlu'nun yürüyüş boyunca eşlik etmesi için ambulans tahsis ettiği Halvaşi, Alemdaroğlus ve bir grup CHP'liyle birlikte açıklama yaparken şöyle konuştu:

‘‘İlk Meclis'in önünden yürümeye karar verdim. Çünkü burası Emine Laval'ın sahip olmadığı, ama benim sahip olduğum hakların, kulluktan bireyliğe geçişimizin temelinin atıldığı yerdir. Onlar zor ve uzun bir yürüyüşün sonunda burada toplandı ve geleceğimizi kurdular. Atatürk'e ve yol arkadaşlarına bir kadın olarak teşekkür ederek yola çıkıyorum.’’

Cumhurbaşkanını, Başbakanı, sivil toplum örgütlerini Laval konusunda tepki vermeye çağıran Halvaşi, ‘‘Emine Laval'ın ölümünü sessizce beklemek, suça ortak olmaktır. Bu eylemsizliğimizin hesabını insanlığa veremeyiz’’ dedi.

Halvaşi'nin yürüyüşü ‘‘www.nazmiyehalvasi.com’’ adresinden izlenebilecek. ‘‘yuruyus nazmiyehalvasi.com’’ veya ‘‘nazmiye-halvasi yahoo.com’’a destek mesajları gönderilebilecek. Ayrıca, yürüyüş boyunca Halvaşi'ye 536 665 51 01 ve 532 244 66 07 numaralı telefonlardan ulaşılabilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!