HABER

Arnavutköy'de kırmızı akan dere daha önce de mavi ve yeşil akmış

İstanbul Arnavutköy'de kimyasallar nedeniyle kırmızı akan dere tedirginlik yaratmıştı. Endişelendiren görüntü sonrası İSKİ ekipleri derede inceleme yapıyor. Derenin bir kaç hafta önce yeşil akarken çekilmiş fotoğrafları de ortaya çıktı.

Hadımköy Mahallesi'nde fabrika bölgesindeki dere kırmızı renge bürünmüştü. Yayılan ağır koku nedeniyle endişeye kapılan vatandaşlar, yetkililere çağrıda bulunmuştu. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) ekipleri, bu sabah dereye bırakılan kimyasalın nedenini bulmak için çalışmalarına başladı. Ekipler, çok sayıda fabrikanın bulunduğu dere çevresinde incelemeler yapıyor.

YEŞİL DE AKTI, MAVİ DE

Öte yandan derenin daha önce mavi ve yeşil de aktığı belirtildi. Derenin bir kaç hafta önce yeşil akarken çekilen fotoğrafları da ortaya çıktı.

"ESKİDEN BU DEREDEN BALIK TUTULURDU" 

45 yıldır Hadımköy'de yaşadığını belirten Oktay Çökertenoğlu, "Eskiden bu dereden balıktutulurdu. Daha sonra fabrikalar yapılınca bozuldu. Bir yerden sonra koku oluyor diye dereyi kapattılar. Derenin kırmızı akmasının sebebini Hadımköy yerlisi olarak merak ediyorum" dedi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler