Erdoğan nasıl başbakan olacak?

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan nasıl başbakan olacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2002 16:06

YSK'nın Siirt'te seçimi iptal etmesiyle birlikte Erdoğan'a da Başbakanlık yolu açıldı. AKP'lilerin öngördüğü, Erdoğan'ı Başbakanlığa taşıyacak olan süreç şöyle işleyecek.

Haberin Devamı

1) Cumhurbaşkanı Sezer'in değiştirilmesine soğuk baktığı ve "Cumhurbaşkanı TBMM'den bir milletvekilini Hükümeti kurmakla görevlendirir" ibaresini taşıyan 109. madde rafa kaldırılacak.

2) AKP, CHP'nin de desteğini alarak Anayasa'nın milletvekili olma koşullarını düzenleyen 76. maddesini 60 gün içinde değiştirecek. Bu maddede, Erdoğan'ın TCK'nın 312. maddesinden "hükümlü olması, aftan yararlansa bile milletvekilliğine engel" teşkil ediyor. Madde daha esnek düzenlenecek ve Erdoğan'ın milletvkililği önündeki engel kaldırılmış olacak.

3) YSK'nın Siirt'teki seçimlere ilişkin iptal kararı resmi gazetede yayınlandıktan 60 gün içerisinde Siirt'teki seçimler yenilenecek.

4) Erdoğan, Siirt'ten milletvekili adayı olacak ve Meclis'e girecek.

5) 58. Hükümet'e başbakan yardımcısı olarak girmeyeceğini açıkça ifade eden Erdoğan'ın önünü açmak için Hükümet istifa edecek.

Haberin Devamı

6) Cumhurbaşkanı Sezer, teamül gereği, en fazla sandalyeye sahip partinin genel başkanı olarak Recep Tayyip Erdoğan'a 59. hükümeti kurma görevi verecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!