HABER

Antalya'da çifte cinayet anı kamerada

Antalya'nın Aksu ilçesinde Ä°smail Yılmaz'ın (66) 2 kiÅŸiyi öldürüp, 3 kiÅŸiyi yaraladığı anlara iliÅŸkin görüntüler, olaydan 4 ay sonra ortaya çıktı. İsmail Yılmaz'ın, soÄŸukkanlılıkla peÅŸ peÅŸe ateÅŸ ettiÄŸi anlar görüntülere yansıdı.Â

Olay, 17 AÄŸustos sabahı Antalya'nın Aksu ilçesine baÄŸlı Yurtpınar Mahallesi Yenimahalle mevkisinde meydana geldi. Ä°smail Yılmaz, bitiÅŸik evde yaÅŸayan, aralarında arsa yüzünden anlaÅŸmazlık bulunan ve kendisiyle aynı adı taşıyan yeÄŸeni Ä°smail Yılmaz'ın (33) evinin önüne gitti. Amca Yılmaz, aracına bindiÄŸi sırada yeÄŸenine av tüfeÄŸiyle ateÅŸ etti. YeÄŸen Yılmaz aracından inip kaçmaya çalışırken amca Yılmaz, tüfeÄŸi art arda ateÅŸledi. Ä°smail Yılmaz, olay yerinde hayatını kaybetti. Amca Ä°smail Yılmaz, silah sesini duyup evden çıkan yengesi Åžerife Yılmaz (65) ile yeÄŸeninin eÅŸi Zahide Yılmaz'a (32) da ateÅŸ açtı. Åžerife Yılmaz göÄŸsünden, gelini Zahide Yılmaz’ı ise ellerinden vurdu. Ä°smail Yılmaz’ın, tüfekle çevreye rasgele ateÅŸ etmesi esnasında TuÄŸba Avcı (33) adlı kadın da yaralandı. Olay yerine yakın bir seraya giderek orada çalışan Veli Uyan'ı (33) da vurarak öldürdü. Bir marketten aldığı dondurmayı yedikten sonra da Ä°smail Yılmaz, Aksu Ä°lçe Jandarma Komutanlığı'na giderek teslim oldu.

SONRASINDA SERA ÇALIÅžANINI VURDU

Olaydan 4 ay sonra Ä°smail Yılmaz’ın 17 AÄŸustos tarihinde serada öldürdüÄŸü Veli Uyan’la ilgili görüntüler de ortaya çıktı. Sera kamerasına yansıyan görüntülerde, Ä°smail Yılmaz'ın kamyoneti ile Veli Uyan'ın serasına geldiÄŸi, kamyonetten inen Yılmaz'ın serada çalışan Uyan'a bir ÅŸeyler söylediÄŸi, tüfeÄŸi alıp Veli Uyan'a iki kez ateÅŸ ettiÄŸi görüldü. Kamyonetin yolcu koltuÄŸu tarafına yürüyerek giden Ä°smail Yılmaz'ın tüfeÄŸi tekrar doldurduÄŸu, Veli Uyan'ın yanına tekrar giderken kameranın görüÅŸ alanından çıktığı görüntülere yansıdı. 10 saniye sonra tekrar kameranın görüÅŸ açısına giren Ä°smail Yılmaz'ın, Veli Uyan'a tekrar niÅŸan alarak bir kez daha ateÅŸ ettiÄŸi, sonrasında tüfeÄŸi kamyonetin kasasına koyup, aracıyla geri geri giderek bölgeden uzaklaşırke; birkaç dakika sonra ise Veli Uyan'ı hastaneye yetiÅŸtirmeye çalışan otomobilin hızla olay yerinden uzaklaÅŸtığı görüntülere yansıdı.

 JANDARMA OLAY YERÄ°NE GELDÄ°

Ä°hbar üzerine Jandarma ve saÄŸlık ekipleri olay yerinde Ä°smail Yılmaz'ın cansız bedeniyle karşılaÅŸtı. Yaralı Åžerife Yılmaz Kepez Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alınırken, Zahide Yılmaz'ın tedavisi olay yerinde yapıldı. Ä°smail Yılmaz'ın rasgele çevreye açtığı ateÅŸ nedeniyle, olay yerine yaklaşık 50 metre uzaklıktaki bir evde yaÅŸayan TuÄŸba Avcı adlı genç kızın da yaralandığı ortaya çıktı. Avcı da hastanede tedaviye alındı. Olay yerinde yapılan incelemede, 20'den fazla boÅŸ kovan bulundu. Jandarmadaki iÅŸlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Ä°smail Yılmaz, 'kasten öldürme' suçundan tutuklandı.

ÖMÜR BOYU CEZAYI DUYDU, BAYGINLIK GEÇÄ°RDÄ°

Hakkında hazırlanan ve Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, Ä°smail Yılmaz hakkında 4 kez ömür boyu hapis cezası istendi. Yılmaz'ın 'kasten yaralama' suçundan da cezalandırılması talep edildi. Tutuklu sanık Ä°smail Yılmaz, geçen ay Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Karar duruÅŸmasına Ä°smail Yılmaz, tutuklu bulunduÄŸu cezaevinden, SEGBÄ°S aracılığıyla katıldı. Tutuklu sanık Ä°smail Yılmaz, cinayetleri haksız tahrik altında iÅŸlediÄŸini belirterek suçsuz olduÄŸunu söyledi. Mahkeme heyeti, Ä°smail Yılmaz'ı, yeÄŸeni Ä°smail Yılmaz ile komÅŸusu Veli Uyan'ı öldürmekten 2 kez ömür boyu hapis cezasına, 3 kiÅŸiyi yaralamaktan da 26 yıl 6 ay hapse mahkum etti. Kararı öÄŸrenen Ä°smail Yılmaz, baygınlık geçirdi.

GÃœNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler