EKONOMİ

Antalya Havalimanı'nda yolcu kapasitesi 35 milyondan 80 milyona çıkıyor

ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Antalya'da Fraport-TAV ortaklığının işletmeciliğini yaptığı Antalya Uluslararası Havalimanı'nda 35 milyon olan yolcu kapasitesini 80 milyona yükseltecek 750 milyon euroluk yeni iç ve dış terminallerinin genişletilmesi çalışmalarını yerinde inceledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun, Fraport-TAV Antalya Havalimanı'ndaki incelemelerine Antalya Valisi Ersin Yazıcı, AK Parti Antalya milletvekilleri Atay Uslu, Kemal Çelik ve İbrahim Özer, AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş ve bakanlık bürokratları katıldı. Bakan Karaismailoğlu, iç ve dış hat terminallerindeki genişletme çalışmaları alanlarında incelemelerde bulunarak, brifing aldı.

750 MİLYON EUROLUK YATIRIM
Antalya'nın dünyanın turizm merkezlerinden biri olduğunu belirten Bakan Karaismailoğlu, ''Bu yönde gelişen, büyüyen Türkiye ve bunun cazibesini artıran Antalya'nın önündeki bütün sıkışıklıkları ortadan kaldırmak ve önümüzdeki yıllarda önümüze gelecek problemleri çözmek için bugünden önemli adımlar atıyoruz. O yüzden bugün 35 milyon yolcu kapasitesiyle hizmet vermeye çalışan havalimanımızın gelişen, büyüyen ve turizmde Türkiye cazibesinin önündeki bütün engelleri ortadan kaldırmak için geçen yıl aralık başında önemli bir ihale yapmıştık. Yaklaşık 750 milyon euroluk yatırım planladık burada. Çünkü önümüzdeki yıllardaki talebi karşılamak için bu yatırımı yapmamız gerekiyordu" dedi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler