Erbil, Roma'da ölümden döndü

Güncelleme Tarihi:

Erbil, Romada ölümden döndü
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2003 00:20

İki günlük tatil için Roma'ya giden ünlü sanatçı Mehmet Ali Erbil, önceki gün hastalığı tekrarlayınca koma halinde Tıp Fakültesi La Sapienza Polikliniği acil servisine kaldırıldı.

Dünyada 100 kişide bulunan ‘‘sızma-kaçış’’ sendromu denilen hastalık nedeniyle komaya giren Erbil'in, Alman Hastanesi'ndeki özel doktoru Jean Claude Cauka özel uçakla Romaya getirildi. Hastasını çok iyi tanıyan ve gerekli ilaçları da yanında getiren Dr. Cauka'nın İtalyan meslektaşlarıyla sürekli konsültasyon yaptığı öğrenildi.

İNTERNET KURTARDI

Erbil'le birlikte Roma'ya gelen yakın arkadaşı Hakan Kardeşler, Erbil'in önceki gece kendinden geçtiğini hemen hastaneye kaldırdıklarını söyledi. Kardeşler, ilk anlara oranla Erbil'in daha iyi olduğunu, ancak hayati teklikeyi hala atlatamadığını belirtti.

Mehmet Ali Erbil hastaneye kaldırılınca hemen İstanbul'daki doktoru Cauka arandı. Dr. Cauka, Erbil'in hastalığının ‘‘sızma-kaçış’’ sendromu olduğunu İtalyan doktorlara bildirdi. Yabancı bir doktorun hastaya karışmasına izin vermeyen İtalyan doktorlar, daha önce bilmedikleri, adını bile ilk kez duydukları hastalık hakkında bilgi sahibi olmak için internette araştırma yaptılar. Araştırma sonucunda hastalık hakkında bilgi sahibi olan İtalyan doktorlar, Türkiye'den getirilen ilaçlarla Erbil'e tıbbi müdahaleyi yaptılar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!