Sahibini 30 kişi arasından tanıdı

Güncelleme Tarihi:

Sahibini 30 kişi arasından tanıdı
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2003 01:41

İzmir'in Yeşilyurt Ordu Caddesi'nde Sema Erlagıp tarafından bulunan doberman cinsi ‘‘Dost’’ adlı köpek, 6 gün aradan sonra sahibine kavuştu. 4 yaşındaki Dost, sahibini 30 kişi arasından tanıyıp sarmaş dolaş oldu.

ALSANCAK'ta HNS Organizasyon Şirketi'nin sahibi Sema Erlagıp, bir hafta önce Yeşilyurt'da araçların arkasından koşan sahipsiz bir doberman buldu. Sema Erlagıp, araştırmasına rağmen köpeğin sahibini bulamadı. Yemek yemeği reddeden, sürekli ağlayan köpeğin sahibini özlediğini anlayan Erlagıp, bu durumu Doğan Haber Ajansı (DHA) aracılığıyla kamuoyuna duyurdu.

Haberin gazetelerde yayınmasının ardından Türkiye'nin her yerinden Erlagıp'a 50'ye yakın başvuru oldu. Başvuranlar, kendilerinin de doberman cinsi köpeklerinin kayıp olduğunu bildirince Erlagıp ilginç bir çözüm buldu: Başvuran herkese aynı saatte işyerinde randevu verdi.

Köpeklerine kavuşma umuduyla gelen 30'a yakın kişi salona sıralandı. Erlagıp köpeği salona getirip orta yere bıraktı. İlk bakışta köpeğin kendilerine ait olmadığını görenlerden bazıları hayal kırıklığına uğradı. Doberman, salonda bulunan herkesi kokladı, ama kendisine ‘‘Dost’’ diye seslenen Mustafa Görece ile sarmaş dolaş oldu. Şüpheye yer bırakmamak için Dost dışarıya çıkarılıp yeniden salona getirildiğinde sonuç değişmedi. Bu sahne diğer köpek sahiplerini de duygulandırdı.

Sahibi Mustafa Görece'ye kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Dost, salonda sevinç turları attı. Köpeğe günlerce gözü gibi bakan Sema Erlagıp ise sarılarak öptüğü Dost'tan güçlükle ayrılabildi. Erlagıp, ‘‘Onu çok sevmiştim; fakat sürekli gözyaşı döküyordu. Sahibine kavuştuğu an benim de en mutlu anım oldu’’ dedi. Mustafa Görece, ‘‘Dost'u işyerimin önüne dolaşması için çıkarmıştım, bir anda kayboldu. Bir daha asla bırakmam’’ diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!