Evi basıp, profesör çifti gasp ettiler

Güncelleme Tarihi:

Evi basıp, profesör çifti gasp ettiler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2002 01:50

Levent Karakolu'nun 200 metre uzağındaki bir eve baskın yapan bıçaklı kişiler, iki cep telefonu, 100 milyon lira ve profesör çifte ait otomobili alıp kaçtı.

Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necati İnceoğlu ve İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mine İnceoğlu'nun, Levent'teki iki katlı evlerinin kapısı dün öğle saatlarinde çalındı. Kapıyı açan Necati İnceoğlu yüzlerini kasketleriyle gizleyen iki kişinin bıçaklı tehditiyle karşılaştı. Prof. Dr. Necati İnceoğlu, direnmek isteyince elinden ve karnından hafif yaralandı.

3. kişi gözcülük yaptı

Mine İnceoğlu'nu da etkisiz hale getiren zorbalar, bir cep telefonu ve 100 milyon lirayı aldıktan sonra paraların yerini söylemesini istediler. ‘‘Bizde para yok. Sadece gümüş takımlar var. İsterseniz onları da alabilirsiniz’’ diyen İnceoğlu çiftine inanmayıp evi arayan iki gaspçı, 34 VE 4065 plakalı Passat marka otomobilin anahtarını alıp çıktı. Otomobile binen zorbalar, sokakta gözcülük eden 3. arkadaşlarıyla birlikte kaçtı. Olay sonrası gelen polis evde inceleme yaptı. Çiftin oğlu Murat İnceoğlu, saldırganların ‘‘Biz birini öldürdük. Acele para ve araba bulmamız lazım’’ dediklerini öğrendiğini söyledi.

Dikkatsiz anıma geldi

Şişli Etfal Hastanesi'nde ayakta tedavi gören Prof. İnceoğlu ise olayı şöyle anlattı: ‘‘Karımla oturuyorduk. Kapı çaldı. Dikkatsiz anıma geldi, açtım. Bıçaklı iki kişi beni içeriye soktu. Biri para istedi. Diğeri üst kata çıktı. O sırada eşim, balkona çıkıp bağırmaya başladı. Gaspçıya müdahale etmeye çalıştım. Arkadaşı yardımına geldi. Evde bulunan 100 milyon lirayı, eşimin telefonunu ve emin değilim ama gümüş eşyalardan birkaçını ve otomobilin anahtarını alıp kaçtılar.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!