HABER

AK Parti'nin milletvekili aday listesi belli oldu

AK Parti'de 2023 seçimleri Milletvekili aday listesi belli oldu. 3 dönem kuralı istinasız olarak uygulanırken, bakanların listeye hangi ilden kaçıncı sıradan gireceği de belli oldu. İlk bilgilere göre Fahrettin Koca ve Mehmet Nuri Ersoy listede bulunmuyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ankara 3. Bölge 1. sıradan aday oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İstanbul 2. bölge 1. sıra, Çalışma Bakanı Vedat Bilgin Ankara 2. bölge 1. sıra, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Antalya 1. sıradan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ise İstanbul 1. Bölge 1. Sıradan aday. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, "600 milletvekili adayımızı YSK'ya teslim ettik. 65 arkadaşımız için 3 dönem kuralını bu sefer uygulamış olduk. En genç vekil adayımız 18 yaşında, en yaşlısı 73 yaşında. Mevcut vekillerimizden 104'ü listelerde yer aldı" ifadelerini kullandı.

AK Parti'de 2023 seçimleri milletvekili aday listesi belli oldu. Milletvekili aday listesi az önce YSK'ya teslim edildi. AK Parti'de 3 dönem kuralı istinasız olarak uygulanırken, bakanların listeye hangi ilden kaçıncı sıradan gireceği de belli oldu.

ADAY TANITIM TOPLANTISI 11 NİSAN'DA

Aday listelerine son şeklini vermek için Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplantılar yapıldı. Aday listelerinin oluşturulması için yoğun mesai yürütüldü.

AK Parti’de 11 Nisan’da yapılması planlanan aday tanıtım toplantısı için de çalışmalar devam ediyor.

3 DÖNEM KURALI UYGULANDI

CNN TÜRK Muhabiri Arda Erdoğan ise AK Parti'deki son süreci şu şekilde aktardı:

27. Dönem’de görev alan milletvekillerinin yüzde 70’i değişiyor. Partili kaynaklara göre, uzun süredir uygulanıp uygulanmayacağı merak konusu olan 3 dönem kuralı “istisnasız” uygulandı.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler