HABER

AK Parti MKYK üyesi Mahir Ünal, CNN TÜRK'te: Kendi vaatlerini bile hatırlamıyor

AK Parti MKYK üyesi Mahir Ünal, CNN TÜRK canlı yayınında yaptığı açıklamada "2019-2024 arasında 5 yılda İstanbul'a ne yapıldığına bakıyorum, kendi vaatlerini bile hatırlamadığını söyleyen başkan adayı ile karşı karşıyayız" dedi.

İşte Mahir Ünal'ın açıklamalarından satır başları...

Türkiye bir seçim aşamasında ve tabii millet iradesinin en güzel şekilde tecelli etmesi için hem hükümet hem ilgili kurumlar bütün çabasını sergiliyor. Bütün bunlar yaşanırken siyaset kurumu yerel yönetimler açısından toplumsal taleplere yaklaşım olarak şehir yönetimine yaklaşım gerekiyor. Seçim kampanyası açısından bazı siyasetçiler influencer'a dönüşmüş durumda. Halka vaat ettiği vaatleri bile unutan ama diğer taraftan dijital dünyada oluşan sanal gerçeklik üzerinden etkileşim kasan, sanal başkanlık yapan siyasi figürlerle karşılaşıyoruz. 2022 yılında AB 22 Nisan'da internet ile ilgili yasayı kabul etti. Siyaset açısından bizim fiziki coğrafyanın dışında internet coğrafyası var.

"KENDİ VAATLERİNİ BİLE HATIRLAMADIĞINI SÖYLEYEN ADAY İLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

Burada sosyal medya platformları var. Yalan haberleri 17 kat daha fazla büyütüyor. Yalan söylenince gerçek o yalana yetişemiyor. bu gerçeğin kaybı demek. AK parti olarak ısrarla gerçek diyoruz bu yüzde. Gerçeği kaybedersek anlamımızı, şehirlerimizi kaybederiz. Siyasetçi sorumluluğu almak yerine takipçileri ile etkileşim kaygısı olan, 5 yıl önceki vaatlerini hatırlamayan biri... Dün bir takipçi diyor ki, 30 yıl önceki Erdoğan'a ikram ettiğin köfteyi hatırlıyorsun da 5 yıl önceki vaatlerini neden hatırlamıyorsun diyor. Bir tarafta influencer siyasetçi bir tarafta gerçek siyasetçi. Murat Kurum'u ben deprem bölgesinde gördüm, nasıl bir bakan olduğunu, nasıl bir takım çalışması yaptığını gördüm. 2019-2024 arasında 5 yılda İstanbul'a ne yapıldığına bakıyorum, kendi vaatlerini bile hatırlamadığını söyleyen başkan adayı ile karşı karşıyayız.

Dijital dünyanın henüz ahlakı oluşmadı. Gerçek ile yalanı maalesef ayırt etmiyor. Teyit mekanizmaları olmadığı için gerçekliği eğip bükebiliyor. Oluşan bu sanal başkanlık gerçekliğe çarpacak ve tuz buz olacak. Bizim kültürümüzde söz namustur deriz. AK Parti'nin seçim beyannamelerini inceleyerek, vaat edilenlerden ne kadarı gerçekleşmiş araştırdık.

"AK PARTİ VAATLERİN YÜZDE 92'SİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ"

Yaklaşık yüzde 92'sini gerçekleştirmiş AK Parti. İBB Başkanı 2019 yılında vaat ettiklerinden hangilerini gerçekleştirmiş diye bakıyoruz yüzde 82 oranında gerçekleştirmemiş. Bütçeyi almış yurt dışı kredilerini kullanmış ama neden gerçekleştirmemiş. Sizin söylediklerinizi dijitalde büyüten algoritmanın arkasından gerçeği alıp koşuyoruz. O sanalda yaşananların gerçeklikte karşılığı yok.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler