EKONOMİ

AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum’dan kentsel dönüşüm mesajı

AK Parti İstanbul Milletvekili, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Murat Kurum, 6 şubat depreminde büyük hasar görmüş şehirlerimizin yeniden tasarım süreçlerine destek olan GYODER’in düzenlediği ve tasarım süreçlerini anlatan “Umut Çizgisi” adlı belgeselin ilk gösteriminin yapıldığı 18. GYODER Gayrimenkul Zirvesi'ne katıldı. Burada konuşan Murat Kurum, 6 Şubat depreminin ardından başlayan dönüşüm sürecini anlattı, kentsel dönüşümün depremle mücadelenin tek yolu olduğunu belirtti. Kurum Gazze’de yaşananlara da değindi, Aklımız, fikrimiz, kalbimiz Filistin’li kardeşlerimizle. Cumartesi günü hep birlikte “Dünya Beşten Büyüktür” diyeceğiz.” sözleriyle tüm İstanbullulara Cumartesi günü yapılacak Büyük Filistin Mitingi’ne katılım çağrısı yaptı.

Murat Kurum, zirvede yaptığı konuşmada “6 Şubat tarihinde ülkemizde görülmüş felaketlerin en büyüğünü, imtihanların en ağırını, acıların en derinini hep birlikte yaşadık. Aynı gün içinde iki büyük depremle sarsıldık. 11 ilimiz büyük bir yıkıma uğradı. Ne yazık ki 11 ilimizin de; sesi feryada, sözü ağıda, filizi toprağa dönüştü. Dünyada daha önce eşi benzeri yaşanmamış Asrın Felaketinde binlerce canımızı yitirdik. On binlerce insanımız anasız, babasız, evlatsız kaldı. Bu büyük felaketin üzerinden yaklaşık 8 ay geçmesine rağmen acımız hala dinmedi. Allah kaybettiğimiz her bir canımıza rahmet etsin. Geride kalanların sabrını artırsın. Bu vesileyle bir kez daha milletimize baş sağlığı diliyorum. Allah, ülkemizi her türlü felaketlerden korusun.” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK AFET DÖNÜŞÜM SÜRECİNİ BAŞLATTIK”

Depremin ardından yürütülen dönüşüm sürecini anlatan Kurum, “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde depremin ilk anından itibaren, bu ağır ve zor günlerde millet olarak bir ve beraber olmanın, tek bileğe ve tek yüreğe dönüşmenin, yediden yetmişe büyük bir felaketin karşısında kenetlenmenin sınavını verdik. İnsanımızı bir an olsun yalnız bırakmadık, çaresizliğe terk etmedik. Acıya sabırla, karanlığa umutla merhem olduk. Kayıp bir saniyenin bile vebali olacağı inancıyla, enkaz kaldırma çalışmalarına hızla başladık. Bir taraftan da kalıcı konutlar için temeller attık. TOKİ’miz ve Emlak Konutumuzla birlikte Türkiye’nin en büyük konut seferberliğini, en büyük afet dönüşüm sürecini başlattık.” dedi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler