HABER

AK Parti İBB Başkan Adayı Kurum: İki yakaya iki büyük tünel yapacağız, İSPARK'a yeni düzenleme ve indirim

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, CNN Türk yayınında Ahmet Hakan ve Fulya Öztürk’ün sorularını yanıtladı.

Biz 16 milyon nüfusun büyümesini istemiyoruz. İstanbul'u Marmara bütününde değerlendirmek gerekiyor. Biz o köprüleri yaparken bu vizyonla yaptık. Buradan İzmir'e 2,5 saatte gidebiliyorsunuz. Bursa'ya 1 saat 15 dakikada gidebiliyorsunuz. Biz nüfus sabit kalsın turist sayısı artsın istiyoruz. Bu bakış açısıyla düşünüyoruz. Bunun dışında kavşak projelerimiz var. Mahmutbey kavşağı var. Orası çileye dönüşmüş. Vatandaşlarımızın bu sorunlarını hızlı şekilde çözeceğiz. İstanbul'dan memleketine gitmek isteyen büyüklerimizi teşvik edecek projelerimiz de olacak. Biz Kağıthane'de oturuyoruz. Bunu bütüncül yaklaşımla çözeceğiz. Göztepe'den Çayırova'ya kadar e5'in yol düzenlemesini yapacağız. Otopark da ciddi sorun. 5 yılda 250 bin otopark yapalım istiyoruz.

"İSPARK ÜCRETLERİNE YÜZDE 25 İNDİRİM YAPACAĞIZ"

Park Et devam et uygulaması önemli. İstanbul'un tüm otoparklarını uygulamaya getireceğiz. Dijital şehir uygulamalarını her yerde yaygınlaştırmak istiyoruz. Birçok hizmeti Biz İstanbul dediğimiz uygulamada toplayacağız. Evinin önüne park edenden ücret almayacağız. Buna ilave olarak İspark ücretlerinde yüzde 25 indirim yapacağız. İlk yarım saat İsparkların yerleri ücretsiz olacak.

"DİJİTAL TAKSİ UYGULAMASINI HAYATA GEÇİRECEĞİZ"

İstanbul'da kayıtlı 19 bin 845 taksi var. Günlük 1.6 milyon yolcu taşıyor. Talep karşılama oranı yüzde 45 yoğun saatlerde yüzde 18. Beceriksiz yönetim anlayışıyla maalesef esnafımız vatandaşımız karşı karşıya getirilmiş.  Mevcut yönetim 5 bin taksi istemiş. UKOME de demiş ki bunu niye istiyorsunuz? Taksicilerle görüştüm.  Korsan taksiler var, kayıtsız taksiler var. Onları da eklediğinizde İstanbul'da 100 bine yakın araç var. Taksi neden Eminönü'nden yolcu almıyor? Ben binmem ki. Zaten gidemiyorsunuz. Biz bunu tek merkezden yöneteceğiz. Dijital taksi uygulamasını hayata geçireceğiz. Sen yol yapmazsan sen toplu ulaşımda gerekli şeyleri yapmasan trafik sıkışır. Böylece taksici yolcu seçer. Doğru bir tane ve bunu hep birlikte uygulayacağız. Tek merkezden tüm uygulamaları yöneteceğiz. Biz elimizdeki malzemeyi en verimlik şekilde kullanmalıyız. UKOME'den belediyenin isteği ne biliyor musunuz? 'Ben belediye olarak taksicilik yapacağım' diyor. Senin işin bu değil ki. Sen git yol yap, kavşak yap. Eğitim, denetim, ceza, ödül uygulamalarını işleteceğiz. Bu uygulamaları yaptığımızda verimi artırmış olacağız. Eksik varsa da ihale yapacağız. En yüksek bedeli verene vereceğiz. O parayı da reklama değil algıya değil İstanbulluya harcayacağız.

"HER YIL METROBÜSLERİ YENİLEYECEĞİZ"

Her yıl metrobüsleri yenileyeceğiz. Her yıl 100 yeni metrobüs, her yıl 250 otobüs alacağız. Hem araçlarımızı yenileyeceğiz hem de Silivri'ye kadar metrobüsü götüreceğiz. Bu sayede ulaşım çile olmaktan çıkacak.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler