İstanbul Valisi’ne de ‘polis şiddeti’ şikayeti

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Valisi’ne de ‘polis şiddeti’ şikayeti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2002 00:46

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı İstanbul törenlerinde minikler kısa bir süre ‘büyük’ olmanın keyif ve sorumluluğunu yaşadı.

İstanbul Valiliği’ndeki kutlamada, Şişli Nilüfer Hatun İlköğretim Okulu’ndan bir öğrenci, Vali Erol Çakır’ın koltuğuna oturdu. 23 Nisan Valisi 5’inci sınıf öğrencisi Metin Durakoğlu, daha fazla okul ve huzurevi açmak istediğini söyledi. Durakoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey’i de telefonla arayarak, ‘11 yıllık eğitimi ne zaman getireceğinizi merak ediyorum. Bir de bizim sınıf 45 kişi. Sıkışık oturuyoruz’ dedi. Durakoğlu, gazetecilere Balıbey’in de kendisine, sınıflardaki sıkışıklığı daha fazla okulla çözeceklerini, 11 yıllık eğitime de ileriki yıllarda geçeceklerini söylediğini açıkladı.

Çakır, çocuklardan Batuhan Tuna Tosun’un, ‘Polisin şiddet ve dayak olaylarının kendisini korkuttuğunu’ belirtmesi üzerine, polisin şiddet gösterdiği durumların çok gerilerde kaldığını ifade ederek, ‘Polis, suç işleyenlerin, kötülerin düşmanıdır. Tüm vatandaşların, iyilerin dostudur’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!