HABER

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan AP'nin Türkiye raporuna tepki

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç AP'nin Türkiye raporu ile ilgili olarak, 'Hukukun üstünlüğünü dikkate almayarak yapılan açıklamalar objektiflikten uzak. Raporun bir değeri yoktur. Hukukun üstünlüğü bizim için önemli.' dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile ilgili soruşturma başlatıldığını hatırlatarak, "İzin konusu ile ilgili dosya geldi ve izin verildi. Bundan sonraki süreç Cumhurbaşkanımız Meclis'e sevk edecek" dedi.

Bakan Tunç'un açıklamalarından satır başları şu şekilde:

AP'NİN TÜRKİYE RAPORU

Hukukun üstünlüğünü dikkate almayarak yapılan açıklamalar objektiflikten uzak. Raporun bir değeri yoktur. Hukukun üstünlüğü bizim için önemli.

İsveç’te ve bazı ülkelerde Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırılar görüyoruz. PKK’nın da propaganda yaptığını görüyoruz. Fikir ve düşünce özgürlüğü ile ilgisi yoktur.

Özgürlük sınırsız değildir. Bir ifade şiddet içeriyorsa, başkasının inancına saygısızlık içeriyorsa özgürlük kapsamında değildir. Hepimiz tepki gösterdik. Türkiye olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’mız gerekli çalışmaları başlattı. Görüyoruz ki polis koruması eşliğinde bu eylemlere müsamaha gösteriliyor.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler