Ve o manyak böyle yaktı

Güncelleme Tarihi:

Ve o manyak böyle yaktı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2003 02:03

Güvenlik kameraları, yüzlerce kişinin ölümüne yol açan manyağın yangını çıkardığı andaki görüntülerini yakaladı. Sürekli çakmağıyla oynaması üzerine yolcuların uyardığı Dae Han, metro istasyona geldiğinde su şisesine benzeyen plastik bir kutu çıkardı. Kutudaki tineri döküverdi ve faciayı tutuşturdu.

Engellemek istedik ama...

Olayın sorumlusu olarak 56 yaşındaki Kim Dae Han sorgulanıyor. Akli dengesizliğiyle bilinen Dae Han, 2001'de felç geçirdi ve kısmen paralize kalmasından sorumlu tuttuğu hastaneyi ateşe vermekle tehdit etti. Olay sırasında, Dae Han'ın yanında bulunan bir başka yolcu Park Geum Tae, olayı şöyle anlattı: ‘‘Alevleri görünce engellemeye çalıştık, ama başaramadık. Yere fırlattı ve bir anda alevler yayıldı. O da yanmaya başladı ve kıyafetlerimizle söndürebildik. O hafif yaralanmıştı, hastanede yakalandı.’’


Sayılar değişiyor

Daegu Belediye Başkanı Cho Hae Nyong, ‘‘Kurban sayısı değişiyor. Son olarak 125 ölü, 138 yaralı, 314 kayıp var. Kayıp sayısı üçe katlandı. Sabah trafiğinin en yoğun olduğu işe koşturma saatlerinde metroda bin kişi vardı. Sadece 52 kurbanın kimliğini tespit edebildik’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!