HABER

ABD'den S-400 açıklaması

ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield, bir grup gazetecinin sorularını yanıtladı. Satterfield, "Türkiye değerli ve önemli bir NATO ortağı ve stratejik müttefiktir." dedi ve "15 Temmuz'dan ABD'nin sorumlu tutulmasından üzüntülüyüz." ifadelerini kullandı. Satterfield, S-400 konusuyla ilgili de "S-400 sorununun çözülebilmesini umuyoruz. Mümkün değilse, uyguladığımız yaptırımlardan doğrudan etkilenmeyen iş birliğimizin tüm alanlarına odaklanmaya devam edeceğiz." diye de ekledi.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield, ABD'nin Ankara Büyükelçiliğinde bazı gazetecilere Türkiye-ABD ilişkilerini değerlendirdi.

Yeni ABD yönetiminin görevinin üçüncü haftasında olduğuna işaret eden Satterfield, yeni yönetimde yer alacak ekiplerin bir araya gelmekte olduğunu bildirdi.

Satterfield, bu bağlamda ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'ın, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile yakın zamanda bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini ve ilerleyen dönemde başka görüşmelerin de olmasını umduğunu belirtti.

Ülkesi ve Türkiye arasındaki genel ilişkiler hakkında yaptığı değerlendirmede Satterfield, Türkiye ile ekonomi ve ticaret dahil ilişkilere bütün boyutlarıyla değer verdiklerinin altını çizerek, "Türkiye değerli ve önemli bir NATO ortağı ve stratejik müttefiktir." dedi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler