HABER

750 bin sterlin değerindeki tabloya göz çizdi

Rusya'da bir sanat galerisinde gerçekleşen akılalmaz olay bu sabah tüm dünya basınında manşetlerin ilk sırasında yer aldı. 'Canı sıkılan' bir güvenlik görevlisi çalıştığı galerideki çok değerli bir tabloya göz çizerek gündeme bomba gibi düştü.

İşe başladığı ilk gün çalıştığı sanat galerisindeki oldukça pahalı bir tabloya göz çizdi! Orijinalinde yüzünde hiçbir uzvun bulunmadığı tablo Rus Avangart akımının en önemli temsilcilerinden birine ait...

Sovyetler döneminin önemli sanatçılarından Anna Leporskaya’nın 1932-34 arasında yaptığı ve Yeltsin Sanat Galerisi’nde bulunan “Üç Figür” isimli eseri galeriyi gezen ziyaretçilerin dikkatini çekti. Tabloya bakanlar yüzünde uzuv bulunmayan çizimlere göz çizildiğini gördü.

Polis tablodaki zararı önemsiz olarak nitelendirerek suçlunun peşine düşmedi. Ancak kültür Bakanlığı'nın araya girmesiyle birlikte ocak ayında olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Yeltsin Sanat Galerisi "Anna Leporskaya'nın tablosundaki figürlere göz çizen kişinin kimliği belirlendi. Bu kişi galeride çalışmak üzere özel bir şirket tarafından görevlendirilmiş güvenlik görevlisidir." dedi. 

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler