Turizm merkezlerinde kiliseye ihtiyaç var

Güncelleme Tarihi:

Turizm merkezlerinde kiliseye ihtiyaç var
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2002 01:52

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği tarafından inanç turizminin geliştirilmesi ve Türkiye'nin kültürel zenginliklerinin tanıtılması amacıyla düzenleyen ‘İnanç Turizmi Günleri’ başladı.

Sempozyumun ilk gününde Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz cuma namazını camide kıldı. Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob Mutafyan, namaz sonrasında oturum başkanlığı yapan Yılmaz'a hitaben, ‘‘Diyanet İşleri Başkanı camiye gidip namazını kıldı ve geldi. Allah kabul etsin. Peki biz nereye gidip ibadet yapacağız? Kuşadası gibi turizm merkezlerine giden bir yabancı nerede ibadet yapacak? En yakın kilise Meryem Ana'da. Dağa mı çıkalım? Turizm bölgelerine hiçbir mezhebin etkisinde olmayan birer ibadethane açılabilir. Bu ibadethaneyi belediye yapabilir. Herhangi bir cemaat yapmaya kalkarsa kendini ön plana çıkarır’’ dedi.

Mutafyan'ın bu isteği olumlu karşılandı. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, toplantı sonrasında soruları cevaplarken, ‘‘Haklılar. Belediyeler yer tahsisi yapabilir. Bizim açımızdan bir engel yok. Ancak bir takım yasal prosedürlerin yerine getirilmesi gerekiyor ve nihai kararı İçişleri Bakanlığı veriyor. Antalya, Alanya ve İzmir'de de kiliseler var. Diğer turizm merkezlerinde de tahsis yapılabilir’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!