HABER

2024 asgari ücret zammı belli oluyor

Son dakika haberi.. 2024 asgari ücret zammı için sayılı günler kaldı. Türkiye'de herkesin gözü asgari ücrete yapılacak zam oranına çevrildi. Asgari ücret için 16-17 bin lira aralığında olacağı iddiaları konuşulurken şu ana kadar hiçbir rakam açıklanmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, işçi, işveren ve hükümet temsilcilerini Ankara'da misafir edecek. Toplantının birazdan başlaması bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret görüşmesinin öncesinde işçi kesimini temsil eden Türk-İş'i ziyaret etti. Ziyaretin ardından Bakan Işıkhan "Asgari ücrete dair istişareler devam ediyor. Netleşince duyuracağız" dedi.

Son dakika haberi.. 2024 asgari ücret ve zam oranının belirlenmesinde son viraja girildi. 7 milyon asgari ücretliyi ilgilendiren zam gelişmesine ilişkin olarak çalışanların enflasyona karşı ezdirilmeyeceği hükümet tarafından açıklandı.

İşsizlik maaşı, staj ücreti, GSS primi, doğum ve askerlik borçlanması, 65 yaş aylığı, kıdem tazminatı, engelli aylıkları da zamlanmış olacak.

TOPLANTI ANKARA'DA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın işçi, işveren ve hükümet temsilcilerini Ankara'da misafir edecek ve toplantının birazdan başlaması bekleniyor. Toplantının ardından 2024 yılı asgari ücretinin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor.

BAKAN IŞIKHAN'DAN TÜRK-İŞ'E ZİYARET

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret görüşmesinin öncesinde işçi kesimini temsil eden Türk-İş ile görüştü. Görüşmenin ardından Bakan Işıkhan'dan ilk açıklama geldi. Işıkhan "Asgari ücrete dair istişareler devam ediyor. Netleşince duyuracağız" dedi. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay da görüşme sonrası "28 gün geçti hala rakamla ilgili bir şey konuşulmadı. Uzlaşı olursa masaya otururuz. Uzlaşmazsak masadan kalkarız olur biter" dedi. Atalay Cumhurbaşkanı ile görüşüp net rakamı söyleyeceklerini de belirtti.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler