HABER

15 yaşındaki Elif Çakal'ın ölümünde istenen ceza belli oldu!

İstanbul Sultangazi'de cansız bedeni Cebeci Taş Ocakları mevkiinde uçurumda bulunan 15 yaşındaki Elif Çakal'ın ölümüyle ilgili davada savcı mütalaasını açıkladı. Duruşma çıkışında açıklama yapan Elif Çakal'ın annesi Hacer Çakal, "Çocuk ne kadar yalvarıyor orada (videoda), ellerini açıyor yapmayın etmeyin diyor, bakıp gülüyorlar vuruyorlar. Çocuk ölmüş, oradan attılar intihar süsü verdiler. Çocuğa orada cehennemi yaşatmışlar. Bu nasıl bir insanlık, bunlar insan olamaz. Aileleri bunları nasıl yetiştirmiş, vahşi yetiştirmiş" ifadelerini kullandı.

İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 5'inci duruşmaya, tutuksuz sanık Gürkan Kalmaz ile yaşı küçük sanık T.Y. gelirken, diğer sanıklar katılmadı. Şikayetçilerden Elif Çakal'ın ailesi ile Aile Bakanlığı ve taraf avukatları da duruşmada hazır bulundu. 

SAVCI MÜTALAASINI AÇIKLADI

Duruşmada savcı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Mütalaada, 26 Haziran 2021 günü S.T. ve T.Y'nin Elif Çakal ile buluştukları, daha sonra S.T'nin gezmek istediklerini söyleyerek Ufuk Bökü'yü çağırdıkları anlatıldı. Ufuk Bökü'nün diğer sanık Gürkan Kalmaz'ı da alarak babasının arkadaşına ait araçla Elif Çakal ve arkadaşlarını alarak Gemili Parka gittikleri belirtildi. Ufuk'un aracıyla bir süre dolaştıktan sonra hep birlikte alkol aldıkları, daha sonra S.T'nin teklifi üzerine Cebeci Köyü'ne gittikleri, araçta kızların tartışmaya başladığı, taş ocaklarının olduğu bölgede park ettikleri, araçtan inen kızların tartışmaya devam ettikleri belirtildi.

S.T.'nin Ufuk'tan kendilerini videoya çekmesini istediği, S.T. ve T.Y'nin Elif'i tekme ve yumruklarla darp ettikleri, Ufuk'un da cep telefonuyla darp anlarını kayda aldığı belirtildi. Olaya müdahale etmek isteyenleri Ufuk ve Gürkan'ın engelledikleri, bir süre sonra Elif'in darp olayının olduğu noktadan kaçarak maden sahası kayalıklarına yaklaştığı orada bağırıp kendi saçlarını yolmaya başladığı ve kayalıkların kenarına düştüğü ifade edildi.

Mütalaada, maktül Elif Çakal'ın cep telefonun şifreli olması nedeniyle incelenemediği, sanık S.T'nin whatsapp yazışmalarına ve Gürkan Kalmaz'ın Ufuk Bökü tarafından kendisine gönderilen görüntülerde T.Y. ve S.T'nin Elif'i darbettikleri tespit edildiği yer verildi. Adil Tıp Kurumu raporunda yüksekten düşme mi, aldığı darbelerin etkisiyle mi geliştiği konusunda tıbbi bir değerlendirme yapılamadığı kaydedildi. 

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler