MHP: Meclis dağılmadan iÅŸ güvencesi görüÅŸülsün

Güncelleme Tarihi:

MHP: Meclis dağılmadan iş güvencesi görüşülsün
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 06, 2002 12:28

mhp, İş güvencesi yasa tasarısının olağanüstü toplantı gündemindeki konuların tamamlanmasının ardından Genel Kurul'da ele alınması için TBMM Başkanlığı'na başvurdu.

Haberin Devamı

MHP Grup Başkanvekili İsmail Köse, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Bayram Meral, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ve HAK-İŞ Genel Başkanı Salim Uslu ile sendikacılarla birlikte TBMM Başkanı Ömer İzgi'yi ziyaret etti.

Ä°Åž GÃœVENCESÄ° GÃœNDEME ALINMADI

Köse, tasarının işçi ve işveren kesimlerinin yanı sıra bilim adamlarının katkısıyla hazırlandığını belirterek, ''Her nedense bugüne kadar kalmıştır. Bize söylenen İş Kanunu değişikliğiyle birlikte geleceği şeklindeydi. Ancak o tasarı henüz gelmiş değil'' dedi.

Olağanüstü toplantı gündemindeki konuların bitiminde iş güvencesi yasa tasarısının görüşülmesini istediklerini anlatan Köse, başvuruda diğer partilerinin grup başkanvekilleri ile birlikte toplam 210 milletvekilinin imzası bulunduğunu söyledi.

Meral ise başvurunun daha önce hazırlandığını belirterek, henüz ortada olmayan bir İş Kanunu değişikliğiyle birlikte görüşülmesi isteğini anlayamadıklarını kaydetti. Meral, ''İş güvencesi yasa tasarısının işverenlere getireceği hiçbir ek külfet yok. Sadece haksız işten çıkarmayı önleyici düzenleme getiriyor'' dedi.

Haberin Devamı

İşveren kesiminin tasarıyı engellemeye çalıştığını savunan Meral, ''Hem Meclis'i baskı almaya kalkışmalarını hem de Hükümet'i tehdit etmelerini yadırgıyorum'' şeklinde konuştu.

ÇALIŞMAYA DEVAM EDİLMESİ

Ömer İzgi, TBMM'nin olağanüstü çalışmasının sürdüğünü belirterek, ''Siz açık bulunan Meclis'te bu talebin görüşülmesini istiyorsunuz. Genel Kurul'da verilecek bir öneriyle Meclis'in çalışmasını isteyen bir başvuru yaparsanız devam edilmiş olur'' dedi.

Ä°zgi, kendisine yapılan baÅŸvuruyu bu yönde iÅŸleme koyacağını kaydetti. Ek bütçeye iliÅŸkin tasarının iÅŸ güvencesinden farklı olduÄŸunu ve seçim kararının tamamlayıcısı niteliÄŸini taşıdığını anlatan Ä°zgi, tasarı komisyondan geçince Danışma Kurulu kararıyla gündemin ön sırasına alınacağını dile getirdi. Â
Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!